Derk-Jan de Grood best zichtbare tester

Derk-Jan de Grood, testexpert bij Valori, is de best zichtbare tester van 2011 en staat daarom op de eerste plaats op de ranglijst van "TestNieuws 25".

TestNieuws.nl publiceert vanaf nu elk jaar een ranglijst met de 25 meest actieve en zichtbare Nederlandse softwaretesters. Dit is dus geen ranglijst van de beste tester van Nederland. Het is een opsomming van de testers die het vaakst op de podia van de grote evenementen stonden, de meeste artikelen schreven in de bekende bladen, een boek publiceerde, actief betrokken waren bij de grote testevenementen, betrokken waren bij initiatieven binnen TestNet, ISTQB, BNTQB, TMMI en/of IREB. Kortom welke Nederlandse testers gaven het afgelopen jaar kleur.

1 Derk-Jan de Grood
Valori
——————-
Het zal voor velen geen verrassing zijn dat Derk-Jan op de eerste plaats staat. Lid van de EuroSTAR Programme Committee telt gewoon erg zwaar mee. Alleen EuroSTAR Programme Chair zou meer punten opgeleverd hebben. Daarbij schreef hij ook nog een boek “De held die voor mijn nachtrust zorgt”, gaf hij een keynote op de BCS SIGIST, publiceerde hij een EuroSTAR Test Talk, was hij lid van de expert groep van de Dutch Testing Conference en schreef hij meerdere columns en artikelen voor TestNieuws, TestNewsOnline, Professional Tester en Bits&Chips. Ondanks dat Derk-Jan standaard betrokken is bij een heleboel activiteiten zal hij zonder de punten van de EuroSTAR Programme Committee toch heel wat uit de kast moeten halen om volgend jaar weer op de eerste plaats terecht te komen.

Klik hier voor de nummers 2 t/m 25 op de ranglijst.