Afscheid nemen hoort erbij in de wereld van software testen

dinsdag 4 december 2018

Afscheid nemen van collega’s is wat mij betreft de minst leuke kant van een baan. Of je nu zelf vertrekt of dat je iemand anders ziet vertrekken, het liefst zou je je favoriete collega’s voor altijd willen houden. Niet alleen omdat jullie elkaars werkdagen een stukje leuker maakten, maar ook omdat je op elkaar bent ingespeeld en de klus samen klaart. Samen is immers altijd beter dan alleen! Maar afscheid nemen hoort er nu eenmaal bij en daarom wijd ik dit blog graag aan mijn collega recruiter Lu Wie die vertrekt bij Valori.

Samen de strategie bepalen

In november 2015 kwam Lu Wie mijn eenkoppige recruitment team versterken. Dat heeft ze sindsdien met volle overgave en veel enthousiasme gedaan. Ze drukte haar stempel op het aanscherpen van ons werkproces, het systeem waarmee we kandidaten kunnen tracken en natuurlijk het aantrekken van gekwalificeerde collega’s. Waar ik haar in de afgelopen drie jaar in het bijzonder om ben gaan waarderen is haar inzet, altijd opgeruimde karakter, kritische blik en de integere, persoonlijke touch waarmee ze al haar werk deed.

De groei van een selectieconsultant

Ik vind het ontzettend jammer dat ze ons verlaat, maar zo gaat het nu eenmaal. Er is een tijd van komen en van gaan. Lu Wie gaat haar horizon verbreden en dat gun ik iedere collega! Ik kan in ieder geval terug kijken op een hele leuke tijd waarin we hard werkten om Valori en alle chapters onder de aandacht te brengen bij software testers, business analisten, functioneel beheerders en IT trainees. We organiseerden workshops en inhouse dagen, stonden op beurzen zoals TestNet en connect.frl in Leeuwarden. Ondertussen ontwikkelde Lu Wie zich in deze jaren van Selectieconsultant tot geweldige Inhouse/Corporate recruiter!

De tips van Lu Wie

Naast het uitvoeren van onze dagelijkse werkzaamheden, dachten we ook veel na over de toekomst van recruitment. Zo ontwikkelden we samen de content voor arbeidsmarkt communicatie (dit blog!) en ons vacatureplatform www.werkenbijvalori.nl. Ik ben er heel trots op dat dit staat én dat iedereen nog heel lang gebruik kan maken van de handige tips die Lu Wie achterlaat. Lees bijvoorbeeld haar blog vol tips voor een perfect CV voor afstudeerders en hoe je met je CV een goede eerste indruk kunt maken.

Een warm welkom bij Valori

Wat ik ook niet geheel onbelangrijk vind, is dat Lu Wie zich vanaf het begin welkom voelde bij Valori. In dit blog schrijft ze: "Vanaf dag één heb ik geen spijt van mijn keuze. Eigenlijk is het tot nu toe boven verwachting goed bevallen. Het is alsof je in een warm bad terecht komt: de mens staat centraal binnen Valori. Collega’s staan voor je klaar, je wordt geaccepteerd zoals je bent, er is veel ruimte voor initiatieven, en dat allemaal met veel plezier en een gezonde dosis humor.” Dat gevoel willen we elke nieuwe collega die hier start meegeven. Zo starten we ieder traineeship met een introductie ochtend en krijgt iedere nieuwe collega het ‘welkom bij Valori’ filmpje te zien (dat houd ik hier natuurlijk geheim!).

Scrumbattle 2

Neem goed afscheid

Afscheid nemen van collega’s hoort erbij en vormt soms een treurig, maar belangrijk moment in de samenwerking tussen jou en het bedrijf. Probeer altijd op een positieve manier afscheid te nemen van je werkgever. Je weet nooit wanneer je elkaar weer tegenkomt, of zelfs nodig hebt. Het vakgebied software testen is in dat opzicht maar een kleine wereld. Ik kom vaak oud- Valorianen tegen en dan is het fijn om zonder onderliggende spanningen een leuk gesprek te kunnen voeren. In dit blog vertel ik je meer over het belang van goed afscheid nemen. Gelukkig is dat met Lu Wie erg goed gegaan!

Dankjewel Lu Wie! Ik ga je missen. Tot ziens en het ga je goed!