De 5 highlights van EuroSTAR 2018

dinsdag 27 november 2018

EuroSTAR is hét internationale evenement waar de nieuwste trends en uitdagingen van de testwereld worden besproken en gepresenteerd. Egbert Bouman en Derk-Jan de Grood van Valori waren erbij, met een belangrijk aandeel in het programma. Lees verder om te weten wat zij als hoogtepunten hebben ervaren!

Tijdens dit event voel je dat je deel uitmaakt van een community

Egbert Bouman, Thoughtleader Agile testen en geautomatiseerd testen bij Valori: “Het internationale karakter van dit event is fantastisch! Het is goed om hier de - toch vooral in Nederland gevormde - ideeën te toetsen en je krijgt hier altijd nieuwe inzichten.”


Derk-Jan de Grood, Thoughtleader Testing & Agile coach bij Valori: “Op de conferentie was ook veel aandacht voor leadership, personal growth en samenwerking. Je voelt, mede hierdoor, echt dat je deel uitmaakt van een community.”

Highlight 1: Geautomatiseerd testen is een softwareproject erbij

Egbert: “Dit is mijn en Valori’s mantra, en op EuroSTAR besef je weer hoe terecht die is.” De wereld is volstrekt afhankelijk van software. Dat groeit allemaal explosief en frequenter opleveren is de nieuwe trend. Er moet dus én meer én vaker worden getest. Dat is handmatig gewoon niet meer te doen, dus je ontkomt niet aan geautomatiseerd testen. Egbert: “Maar het is wel een softwareproject erbij: een complex geheel van testscripts, data, parameters en tools dat je ‘sustainable’ moet neerzetten en onderhouden. En dat wordt dus chronisch onderschat. Ik was bij Dorothy Graham’s tutorial over geautomatiseerd testen en zij had precies de goede balans. Een mooie bevestiging van onze visie als Valori”.

Meer weten? Beluister Egbert’s podcast over geautomatiseerd testen

Highlight 2: Agile testen in een formele organisatie

We hadden zelf ook een podium tijdens het event. Egbert presenteerde samen met een co-speaker, waarmee hij drie jaar heeft gewerkt aan een agile & test transformatie bij De Nederlandsche Bank, Robin Esman, business analist en community lead. Binnen formele organisaties is men gewend aan langdurige processen, onafhankelijke testen, rust en stabiliteit. En veel controle en documentatie. Maar agile werken in Scrum betekent juist loslaten en vertrouwen geven en in korte sprints vaak en veel opleveren. Hoezo rust en stabiliteit?! Dat geeft natuurlijk spanningen en we hebben verteld hoe we dat bij De Nederlandsche Bank hebben aangepakt, met onze ‘seven habits for highly effective testing in formal organisations‘:

  • No Scrumdamentalism
  • Use a framework for challenged self-assessment
  • Respect separation of duties: DTC model
  • Make Visual WoW cards
  • Manage your test-automation
  • Improve your improvement capacity
  • Take advantage from the next (Cobit) audit

We hadden een volle bak met 150 mensen! We hebben allerlei tips & tricks, tools en templates gedeeld en veel positieve reacties ontvangen. Dit thema raakt duidelijk een snaar.

Highlight 3: Ryan Volker: Laat zien dat jij jouw werk goed doet!

Testers zijn heel goed in fact finding en het verzamelen van grote hoeveelheden data over risico’s, bugs en kwaliteit van software. Waar ze chronisch in tekortschieten is het pakkend en verteerbaar rapporteren en presenteren van die data. Egbert: “Dat is ook al zo’n stokpaardje van mij. Dit is precies het punt waar wij testers nog heel veel kunnen leren en verbeteren”.

Onze opdrachtgevers hebben eigenlijk maar drie vragen:

  • Voortgang: wat is al getest en wat moet nog?
  • Bevindingen: wat heb je gevonden? Gecategoriseerd van cosmetisch tot showstoppers
  • En nu? Wat adviseer je, kan ik de boel vrijgeven of nog niet?

Egbert had het geluk dat hij track chair mocht zijn bij de presentatie ‘shaping the conversation’ van Ryan Volker. Ryan is een Amerikaan die nu in Duitsland woont en hij sloeg de spijker precies op de kop. Testers moeten hun conversatie met managers en stakeholders veel beter doseren en vormgeven. Bedelf ze niet onder data (die je op aanvraag uiteraard wel hebt), maar geef ze de informatie die zij nodig hebben. Vráág ze gewoon welk abstractieniveau ze willen en doe daar wat mee. En presenteer het visueel.

Ryan nam de zaal hierin op een hele goede manier mee, echt food for thought en echt een hoogtepunt!

Highlight 4: AI voor testers

Gelukkig kreeg Artificial Intelligence ook aandacht tijdens de conferentie. Adonis Celestine, Technology Consultant Senior Manager bij Cognizant, legde uit hoe hij AI gebruikt om zijn testen te verbeteren. In zijn presentatie omschreef hij hoe hij Machine Learning-algoritmen heeft gebruikt om historische gegevens te verwerken en die beschikbaar te stellen in het IT-ontwikkelingsproces, Aan de hand van defectlogboeken, incidentlogboeken, gebruikersverhalen en toepassingslogboeken kan hij voorspellen welke defecten typen er kunnen optreden. Dit kan gebruikt worden voor het definiëren van extra testen of het prioriteren van de uit te voeren testen.

Highlight 5: The Closing Session

De titel van de afsluitende sessie was een knipoog naar het conferentiethema ‘Je ne sais pas encore’ (ik weet het nog steeds niet). De sessie werd begeleid door Valori’s Derk-Jan de Grood, Thoughtleader Testing & Agile coach. In een open kringsessie en een breed expert-panel met Egbert Bouman (Nl), Declan O’Riordan (UK), Joel Montvelisky (Israel), Rob Sabourin (Canada) en de overall conferentievoorzitter Rikard Edgren (Denemarken). De deelnemers kregen de unieke kans om, voordat ze naar huis gingen, hun nog onbeantwoorde vragen voor te leggen aan dit panel van ‘thought leaders’ in de internationale testgemeenschap.

Tijdens de sessie werden veel vragen over Testautomatisering en Risicoanalyse gesteld:

Testautomatisering

Dit thema leeft enorm, iedereen wil er iets mee, maar heel veel EuroSTAR bezoekers zijn nog zoekende. Organisaties zien het belang van automatisering, maar weten niet goed hoe het aan te pakken. Bij nieuwbouw kan testautomatisering from scratch perfect worden ingevuld, maar bestaande systemen zijn moeilijker te automatiseren. Veel bedrijven missen ook de kennis van de tools en worstelen met de borging in de werkprocessen. Zie ook highlight 1 hierboven.

Risicoanalyse

Er waren ook veel vragen over hoe om te gaan met risico’s in een agile context. Met agile werken vallen oude structuren weg en daardoor is de focus veranderd. Deze ligt nu sterk op business value en werkende software. Daarmee is de aandacht voor risico’s en risicomanagement een beetje verdwenen en dat is een slechte zaak! Veel deelnemers blijken op zoek te zijn naar de juiste insteek ‘risicomanagement in een agile context’. En laten we hier als Valori nou net een uitgewerkte en in de praktijk beproefde Agile Risico Analyse en Management (AgRAM) aanpak voor te hebben die naadloos aansluit bij het standaard Scrum proces en daaraan ‘just a gram’ toevoegt. Gezien de breed levende behoefte gaan we ons best doen om dit op het EuroSTAR programma van volgend jaar te krijgen. In Praag!