Edwin Toet: “De veelzijdigheid maakt mijn werk als business analist zo leuk”

vrijdag 6 november 2015

Edwin Toet

Of hij nu een ontbijt verzorgt in de B&B die hij met zijn vrouw runt, als business analist een projectplan opstelt of een Valori-collega coacht: Edwin Toet doet het allemaal met dezelfde bevlogenheid. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

7.02 uur: Ontbijt voor de gasten

“Nadat om 06.30 uur de wekker gaat, help ik mijn vrouw met het voorbereiden van het ontbijt voor de gasten in onze Bed & Breakfast in Reeuwijk. Daarna voer ik met mijn kinderen de dieren op onze woonboerderij en breng ik de kinderen naar het pontje in Waddinxveen. Vervolgens rijd ik in de auto verder naar Amsterdam. Hier werk ik namens Valori als business analist bij een organisatie die goede doelen ondersteunt; ik help deze organisatie bij het inrichten van hun marketingdomein.”

08.36 uur: Coachgesprek

“Vanuit de auto bel ik met één van de Valori-collega’s die ik coach. We bespreken de Valori-training die hij volgt, eventuele openstaande acties en zijn opdracht bij de klant. Ik kijk onder andere naar de aansluiting van de training op de opdracht, dat zit hier wel goed. De collega meldt dat hij binnenkort een gesprek met zijn leidinggevende heeft en vraagt hoe hij dat het beste kan voorbereiden. Na enkele praktische tips beëindig ik het gesprek en rijd ik met de radio aan verder naar Amsterdam.”

09.11 uur: Cappuccino

“Aangekomen bij de klant haal ik onderweg naar mijn werkplek eerst nog even een cappuccino, voordat ik mijn dag start met het checken van mijn e-mail.”

10.48 uur: Voortgangsoverleg

“Tijdens ons wekelijkse overleg bespreken we de voortgang van het project. Vandaag delen we de eerste versie van het procesmodel, een use case diagram en een aantal schermontwerpen met elkaar. Een collega vraagt mij om hulp bij het uitwerken van een product. We spreken af om daar later op de dag even samen naar te kijken.”

12.32 uur: Direct aanpassen

“Na afronding van het overleg pas ik op mijn werkplek direct de besproken wijzigingen in het use case diagram aan. Ik mail deze naar de projectleider met het verzoek de wijzigingen te reviewen.”

13.15 uur: Lunch

“Vandaag lunch ik in het bedrijfsrestaurant met de projectleider, we willen het project samen nog op een paar punten doornemen. Na de lunch werk ik verder aan het projectplan, om het vervolgens naar de projectleider te mailen.”

15.00 uur: Detailleringsniveau

“Zoals vanmorgen afgesproken help ik de collega die vragen heeft over het project. We zitten in het bedrijfsrestaurant omdat een vergaderruimte op zo’n korte termijn niet beschikbaar was. De hulpvraag betreft het niveau van detaillering in deze fase van het project. We bespreken het gewenste niveau met elkaar, checken het telefonisch met de projectleider plus de ontvangende partij en daarna wordt het niveau vastgesteld. De collega kan verder aan de slag.”

16.10 uur: Skypen

“Namens Valori werk ik eveneens voor een zorgverzekeringsmaatschappij in Tilburg. Ik help deze maatschappij bij het vertalen van hun visie naar concrete projecten, zodat het bedrijf straks klaar is voor de toekomst. Vandaag is de kick-off van het project. In overleg is besloten dat ik deze via een Skype-verbinding bijwoon. Zo kan ik de presentaties zien en kennismaken met enkele nieuwe klantcollega’s en delen we hetzelfde vertrekpunt. Ik sluit de verbinding met deze opdrachtgever af, werk nog een uur aan het projectplan en zet het iets voor zes uur op de mail naar de betrokkenen. Mijn werk is veelzijdig, dat maakt het zo leuk!”

18.17 uur: Even polsen

“Onderweg naar huis bel ik met een Valori-collega die bij een voor mij interessante opdrachtgever werkt. Ik pols of deze klant misschien voor de nabije toekomst nog een business analist zoekt. De collega belooft me op de hoogte te houden.”

19.15 uur: Bij de AGA Cooker

“Ik ben precies op tijd om mijn oudste zoon van basketbal te halen. Thuis halen we ons eten uit de AGA Cooker en schuiven we aan tafel, waar de rest van het gezin al met het toetje bezig is. Als de kinderen straks op bed liggen, ga ik met mijn vrouw nog even naar ons kantoor. De website van onze B&B moet wat aangepast worden, geen probleem.”