Eric van der Mark: “Wij worden dé kennispartner en leverancier van IT kwaliteitsoplossingen in de energiemarkt”

dinsdag 4 juni 2019

Moment:

Overleg met Jurgen van Erp, mede-Valoriaan en Chapter Lead Utilities.

Wanneer, waar:

14-03-2019, Valori-kantoor in Papendorp, Utrecht.

Bijzonder, omdat:

“’Wil jij mijn rechterhand worden in ons Chapter Utilities?’: die vraag stelde mijn Valori-collega Jurgen van Erp mij een paar maanden terug. Als Chapter Lead Utilities – een branchegeorganiseerd Chapter binnen Valori leidt Jurgen de groep consultants. Op het gebied van innovatie en coaching kon hij hierbij wel wat hulp gebruiken. Ik hoefde daar niet lang over na te denken: ik werk inmiddels alweer een paar jaar bij Valori als Agile coach/testmanager en de competenties die ik daarbij gebruik, wil ik graag voor ons Chapter benutten.

Het coachen van mensen vind ik bijvoorbeeld erg leuk om te doen, dat zit in me, ik benut deze eigenschap onder andere ook in het Agile Gilde van Valori. Ook innoveren komt in mijn verschillende functies terug. Nieuwe dingen oppakken, verbeteringen ontdekken en realiseren; dat doe ik graag.

Voor ons Chapter Utilities ben ik de afgelopen periode vooral bezig geweest met het neerzetten van onze missie en visie, de strategie heb ik uitgewerkt naar concrete acties. We hebben een pittige doelstelling, we willen door onze klanten gezien worden als dé kennispartner en leverancier van alle IT-kwaliteitsoplossingen en ik ben ervan overtuigd dat dit ons gaat lukken. We gaan bijvoorbeeld een sterkere ‘Utilities-focus’ aanbrengen in de opleidingen van onze collega’s, zoals specifieke testautomatiseringsopleidingen, zodat we de klant nog meer en beter kunnen helpen bij het nemen van de next step(s). Daarnaast zullen we specifieker inspelen op de wensen van onze klanten, door nieuwe solutions te bedenken zoals de Stubstore.

Bij het opstellen van de missie en visie heb ik vanzelfsprekend de mede-Chapterleden om input gevraagd. Ik heb gemeenschappelijke sessies georganiseerd en een groot aantal collega’s gesproken. De reacties zijn positief, mensen herkennen zich in de plannen. De feedback heb ik verwerkt, nu is het tijd voor stap twee. Want een visie en missie opstellen is leuk, maar nu moeten we gaan toepassen en realiseren.

Centraal hierin staat het verder aanhalen van de onderlinge verbinding tussen de consultants. Dat stelt ons immers in staat om meer kennis uit te wisselen en dwarsverbanden bij opdrachtgevers te ontdekken. Zo komen we er bovendien achter met welke testautomatiseringsvraagstukken onze klanten zitten en hoe we ze het beste verder kunnen helpen. Dit vereist wel dat we vaker bijeen moeten komen, daartoe hebben we – met hulp van een Kanbanbord – verschillende planningen opgesteld. Voor het oppakken en uitvoeren van de diverse onderdelen in ons plan worden inmiddels diverse werkgroepen rondom bepaalde expertises gevormd. Zo begint het project langzaam vorm te krijgen, echt gaaf.

Bij het coachen van mensen vind ik het belangrijk dat ze de ruimte krijgen om te groeien door te dóen. Ik hou niet van strakke deadlines, ben méér van ‘ga maar lopen, zet de juiste stappen en zie waar je terechtkomt’. Dat loslaten is voor mij soms lastig, ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, maar het is wel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van de collega’s die ik coach.

Kortom: ik ben bezig met een mooie nieuwe uitdaging, zowel voor ons Chapter als ook voor mezelf. Het doel is super belangrijk, dat motiveert enorm. Ik krijg er veel nieuwe energie van.”

Meer weten over werken bij Valori?

Bel of mail met Diana van Ark, (06) 55878933 of dianavanark@valori.nl of download ons e-book Werken bij Valori via onderstaande knop:

Ebook Werken bij Valori