Henrico Koers: “Op de Valori Inhouse-dag kunnen sollicitanten de klik ervaren”

dinsdag 8 mei 2018

Moment:

Het voorstel om een Valori Inhouse-dag te organiseren

Wanneer, waar:

5 april 2018, kantoor van Valori, Utrecht

Bijzonder, omdat:

“Kort geleden ben ik als net-afgestudeerd bedrijfskundige bij Valori in dienst getreden. Mijn specialisatie betreft change management en zoekende naar een baan ontdekte ik Valori. Het feit dat hier niet alleen gefocust wordt op IT maar vooral ook op de mens spreekt me bijzonder aan. Immers, bij change management moet hierin een balans ontstaan. Ik werk nu als functioneel beheerder bij Valori High Performance Maintenance – HPM - en ben gedetacheerd bij International Card Services.

Tijdens de maandmeeting van HPM begin april kwam het werven van nieuwe collega’s ter sprake. Al snel kwamen we tot de conclusie dat Valori hiertoe weliswaar de nodige activiteiten ontwikkelt, maar een wat uitgebreidere kennismakingssessie ontbrak tot nu toe. Ik had daar wel een idee voor: zou het een optie zijn om een evenement te ontwikkelen waarbij je van twee kanten een compleet beeld van elkaar kunt krijgen én waarbij beide partijen begrijpen waarom ze met elkaar verder willen? Het idee van de Valori Inhouse-dag was geboren.

In een groepje van vier collega’s hebben we dit idee verder uitgewerkt tot een aantrekkelijk middag-avondprogramma. Dat begint met een presentatie waarin alle aspecten van de Valori Masterclass uitvoerig worden toegelicht: in korte tijd leer je veel specifieke kennis, je krijgt uitgebreid de kans om van ervaren Valorianen te leren en ook daarna zijn er volop mogelijkheden om jezelf persoonlijk te ontwikkelen. Je wordt als MasterClasser dus echt volledig begeleid.

Tweede onderdeel van de Valori Inhouse-dag is de Valori Game, die speciaal voor deze dag gerealiseerd is. In deze game worden de creativiteit, samenwerkingscapaciteiten en intellectuele vaardigheden van de deelnemers op speelse wijze getoetst. Daarna is er een speeddate-sessie met Valorianen, om zo écht de praktijkverhalen te horen. Voor eten en drinken wordt natuurlijk gezorgd.

Het bleef niet bij een plan: het idee is inmiddels uitgewerkt en goedgekeurd, de eerste Valori Inhousedag vond plaats op dinsdag 19 juni 2018.

Ik hoop natuurlijk van harte dat deze dag een succes wordt en misschien redenen genoeg biedt om structureel te kunnen worden ingezet. Ik ben echt heel benieuwd. Daarbij is het natuurlijk hartstikke leuk dat Valori het idee zo snel en doeltreffend heeft opgepakt. Het bevestigt dat ik de juiste keuze heb gemaakt om hier te komen werken: Valori zet de mens echt centraal.”