Het belang van motivatie in een sollicitatiegesprek

dinsdag 13 september 2016

Als je weet wat je wilt, zou je dat moeten kunnen motiveren. Dat is volgens mij heel belangrijk. Ik ben er namelijk van overtuigd dat eigenlijk niets lukt zonder de juiste motivatie. En hier raak ik tijdens de sollicitatiegesprekken die ik voer steeds meer van overtuigd. Weten waarom? Lees dan snel verder!

Wat lijkt je leuk aan het traineeship van Valori?

Onlangs had ik een gesprek met een sollicitant die op papier een topkandidaat voor ons traineeship leek te zijn. Tijdens het gesprek nam mijn enthousiasme snel af. Ik had de kandidaat eerder gewezen op de Werken bij Valori blogs waarin ervaringen van mijn collega’s terug te lezen zijn die een goed beeld geven van de werkzaamheden. Toch kon de kandidaat mij nauwelijks vertellen waarom hij zo graag mee wilde doen aan ons traineeship, of waarom het testvak bij hem zou kunnen passen. Ik dacht misschien is hij nerveus, maar niets bleek minder waar want hij maakte grapjes en zat er ontspannen bij.

Waarom maak je deze stap?

Om toch meer over zijn motivatie te weten te komen, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik vroeg waarom hij voor een bepaalde studie had gekozen. Het antwoord daarop was er algemeen: “Ik vind het leuk om zaken te regelen.” Dus besloot ik verder te vragen: “En wat vind je daar zo leuk aan?”. “Nou gewoon het regelen van zaken”. En waarom wil je nu met dit traineeship gaan starten? Daarop kwam de volgende reactie. “Tijdens een gesprek met de leidinggevende die vroeg waar ik over vijf jaar wilde staan, werd ik me bewust van het feit dat ik dat niet wist. Wel wist ik dat het niet meer bij dit bedrijf zou zijn.” Dat leek mij een goede reden om uit te zoeken waar je dan wel wil staan over vijf jaar. Helaas kreeg ik de indruk dat deze kandidaat dat nog onvoldoende had uitgezocht. Ik heb toen eerlijk gezegd dat we niet verder zouden gaan met de sollicitatieprocedure. Achteraf baalde ik best en daarom schrijf ik hierover in deze blog. Zorg tijdens een sollicitatiegesprek dat je motivatie hebt en deze duidelijk kan uitleggen. Dat is ook voor je gesprekspartner wel zo prettig.

Bespreek jouw motivatie met je omgeving!

Een sollicitatiegesprek zoals ik hiervoor beschrijf, kan jou als kandidaat helpen uit te zoeken wat je wil en de functie te vinden die daarop aansluit. Ik heb deze kandidaat dan ook geadviseerd om goed voor zichzelf te bepalen waar hij gelukkig van wordt en waarvan vooral niet. Bespreek dit ook met vrienden, vakgenoten, familie en kennissen. Vanuit deze gesprekken krijg je een goed beeld van hoe zij naar jou kijken. Als je daar open voor staat en eerlijk naar jezelf durft te kijken, heb je de eerste stap gezet. Daarna kun je gaan zoeken naar banen, functies, rollen en bedrijven waarin deze zaken terugkomen. Zo kun je veel gerichter gaan solliciteren. Als je dan uiteindelijk aan tafel zit bij een bedrijf voor de functie die écht bij je past, spat het enthousiasme daar bijna als vanzelf van af. Je hoeft niet langer te zoeken naar woorden of voorbeelden die jouw motivatie ondersteunen. Je kunt makkelijker aangeven dat je gemotiveerd bent en bovendien geknipt voor de baan.

5 motivatietips op een rij

Als samenvatting van mijn betoog zet ik hieronder de tips op een rij die je kunt gebruiken als het gaat om je motivatie bij de zoektocht naar een nieuwe baan:

Weet wat je leuk vindt en waar je goed in bent;

  1. Weet ook heel goed wat je niet leuk vindt en waar je niet goed in bent;
  2. Bespreek dit met vrienden, bekenden, vakgenoten en familie;
  3. Maak de vertaalslag richting een baan en/of werk;
  4. Zorg dat je weet wat de baan/het werk inhoudt en verspil geen moeite aan minder passende functies.

Als je deze tips volgt kan wat jouw motivatie betreft eigenlijk niet mis gaan in een sollicitatiegesprek. Weet wat je wilt en straal die doelgerichtheid uit. Daar gaat het om, dat is je motivatie. Je bent dit aan jezelf verplicht!