Houd de regie over je IT-carrière, ga de schoolbanken weer in!

dinsdag 20 juni 2017

Wendbaar zijn en de regie houden over je carrière, dat wil iedereen met een baan in IT zoals software testers wel. Dit geldt trouwens niet alleen voor degenen met een IT-carrière, maar wat mij betreft voor iedere werknemer. We moeten allemaal langer werken en in die tijd doe je het liefst leuk werk dat bij je past en je voldoening geeft. Maar de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen halen je soms in en daarom is het belangrijk om te blijven leren! In dit artikel laat ik het belang van bijscholing op allerlei vlakken zien.

Wisselende carrière

Met mijn collega Jaap had ik laatst een mooi gesprek over werk, hoe je werk verandert en hoe iedereen daar anders mee omgaat. Jaap is de 65 inmiddels gepasseerd, maar heeft nog net zoveel passie voor de kwaliteit van softwaresystemen als aan het begin van zijn IT-carrière. Daarom werkt hij nog iedere dag met plezier en denkt hij nog lang niet aan stoppen. Sterker nog, Jaap is net aan zijn derde carrière binnen de IT gestart, zoals hij dat zelf omschrijft.

Openstaan voor verandering

En daar heeft hij een goed punt. IT verandert continu. Waar eerst Cobol de programmeertaal was, is dat nu onder andere Java en over twee jaar zal wel weer een andere programmeertaal leading zijn. Zo gaat dat ook met systemen en methodieken. 10 jaar geleden had niemand nog van Scrum gehoord. Juist dit maakt het IT-vak tot zo’n interessant werkgebied. Er gebeurt veel en dat is mooi, maar je moet er als IT’er wel voor waken dat je de boot niet mist en aan de zijlijn komt te staan. Je blijven ontwikkelen is noodzakelijk. Niet alleen in de praktijk maar zeker ook vanuit de theorie. Het is belangrijk om de trends en veranderingen op de voet te volgen en vooral te zien wat jouw toegevoegde waarde daarin is en kan blijven. Dit vergt veel scholing en een flexibele, leergierige houding. Met je hakken in het zand en wars voor veranderingen kom je er niet. Zeker niet binnen het IT-consultancy vak. Daarin lijkt alles nog wel twee keer zo snel te gaan.

Arbeidsmarktmobiliteit

Ook vanuit maatschappelijk oogpunt worden we gedwongen om flexibeler te zijn. De termen als arbeidsmobiliteit (de mate waarin mensen veranderen van werkgever, beroep en van regio op de arbeidsmarkt) en leven lang leren komen steeds vaker voorbij. Persoonlijk vind ik het leuk om te blijven leren en innoveren, maar ik beschouw het ook als strikt noodzakelijk. Gelukkig heb je ook als meer ervaren werknemer genoeg kansen om bij te leren. Het is zelfs mogelijk om via DUO een levenlanglerenkrediet te krijgen.

Blijven leren met het levenlanglerenkrediet

Vanaf komend studiejaar (2017-2018) kan iedereen tot 55 jaar die een wettelijk erkende voltijd-, deeltijd-, of duale hbo- of universitaire opleiding doet in Nederland een levenlanglerenkrediet aanvragen. Voor deze regeling gelden verder ongeveer dezelfde regels als voor reguliere studenten. Zo moet je na beëindiging van je studie de lening binnen 15 jaar afbetalen, inclusief rente. Die rente is momenteel nul procent, erg gunstig dus. Ik vind het erg gaaf dat deze regeling er is, dat geeft een grote groep mensen de kans om nieuwe vakgebieden te ontdekken of zich verder te specialiseren.

Mijn advies: blijf kritisch

Stel je hebt nu een baan waar minder werkervaring en levenservaring voor nodig is. Dat maakt je kwetsbaar als “oudere” werknemer. Je kunt gemakkelijker vervangen worden door een jongere werknemer en vooral goedkopere arbeidskracht. Tot die categorie begin ik zelf inmiddels ook te horen. Zelf wil ik niet in de situatie terechtkomen waarbij in ingeruild word en dus kijk ik vooruit. Ik blijf kritisch kijken naar mijn meerwaarde binnen mijn vakgebied. Dat advies wil ik jou ook meegeven. Houd je kennis actueel en kies eventueel voor een geschikte vorm van bijscholing.

Kijk niet alleen naar vakinhoudelijke training

Houd jij je kennis bewust up-to-date of kun je wel wat bijscholing gebruiken? Je kunt hierbij denken aan vakinhoudelijke trainingen op het gebied van testen, business analyse en functioneel beheer. Maar vergeet niet aan je persoonlijke ontwikkeling te denken. Zo kunnen trainingen op het gebied van communicatie, artikelen schrijven, presenteren, organiseren en jezelf zichtbaar maken ook erg waardevol zijn.

Welke leerdoelen stel jij jezelf?

Ik mag van geluk spreken, want Valori biedt volop mogelijkheid om te leren en dit wordt bovendien actief gestimuleerd. Mocht ik een training willen volgen die aansluit bij mijn leerdoelen en carrièreplanning, maar die Valori zelf niet verzorgt dan wordt het extern geregeld. Zo gaat dat bij ons en daar ben ik best heel trots op! Wil jij eens sparren over jouw arbeidsmobiliteit en je mogelijkheden bij Valori? Of wil je een van onze trainingen volgen? Je bent van harte welkom! Laat een reactie achter of neem contact op. Eerst meer weten of Valori als organisatie? Download het e-book!

E-book Werken bij Valori