Jolanda van Ginkel: "Als Business analist werken op een IT-afdeling: dat is verrassend inspirerend!"

dinsdag 19 maart 2019

Moment:

dinsdag 19 februari 2019, 11.00 uur

Waar:

kantoor KPMG Meijburg & Co, Amstelveen

Gebeurtenis:

Bijeenkomst werkgroep ITAL (business IT Alignment)

Bijzonder, omdat:

“Ik werk nu bijna 12 jaar bij Valori, waar ik als consultant namens High Performance Maintenance bij diverse bedrijven en organisaties werkzaam ben. Sinds eind vorig jaar ben ik op projectbasis aan het werk bij KPMG Meijburg & Co, belastingadviseurs in Amstelveen. Ik werk hier op een IT-afdeling. Ik ben namelijk business analist, mijn deelname als zodanig aan het IT-team is voor mij een primeur. En die bevalt goed.

In januari hebben we vanuit de IT-afdeling een werkgroep opgericht, bestaande uit collega’s van de business én IT, die bedoeld is om de ondersteuning aan de business te optimaliseren. De werkgroep komt wekelijks bijeen en daarbij ontstaan boeiende gesprekken. De collega’s van de business, ook degenen met beslissingsbevoegdheid, delen met plezier hun kennis over de businessprocessen en hun wensen met ons. Om de juiste aansluiting te kunnen vinden, moet je als IT’er weten waar de businesscollega’s tegenaan lopen. Wat hebben ze nodig? Welke processen doorlopen ze? Wat zijn belangrijke businessmomenten? Al deze informatie gaan we vastleggen in processen. De bijeenkomsten zijn echt top, zo brengen we IT en business goed samen.

Deze opdrachtgever heeft meerdere vestigingen in Nederland en wekelijks schuiven collega’s van de business uit andere vestigingen bij onze bijeenkomsten aan. Ook dat is leerzaam. Gezamenlijk nemen we processen of meldingen door, waarbij ons Trello-board goede diensten bewijst.

Tijdens een meeting in februari hadden we een consultant van de leverancier van ons belangrijkste businesspakket op bezoek. Hij nam de aanwezigen mee door alle mogelijkheden van het pakket. Daaruit kwamen best wel wat nieuwe inzichten naar voren, het pakket heeft meer mogelijkheden dan gedacht. Die opties gaan we zeker nader onderzoeken.

Bij mijn werk voor Valori fungeer ik altijd als schakel tussen business en IT, in verschillende rollen en uiteenlopende processen. Die afwisseling heb ik echt nodig. Ik geniet van de diversiteit in werkomgeving en opdrachten en hou van samenwerken. Daarbij spreekt projectmatig werken mij bijzonder aan, je werkt samen met een bepaalde groep mensen gericht toe naar een doel, dat ligt me wel. Het feit dat ik dat nu doe vanaf een IT-afdeling, geeft mijn werk een verrassend inspirerende wending.”

Ebook werken bij Valori