Linda Dekker: “Blij dat ik weer als testconsultant aan de slag kon”

dinsdag 27 augustus 2019


De veelzijdigheid in haar werk, het feit dat geen enkele dag hetzelfde is én de mogelijkheid om met veel verschillende disciplines te kunnen samenwerken: dat noemt testconsultant Linda Dekker enkele interessante pluspunten van haar werk bij Valori. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

6.15: In de auto

“Vanuit mijn woonplaats Utrecht is het ongeveer een uur rijden naar mijn werkplek in Zwolle. Ik werk daar bij een energieleverancier. Omdat ik vóór de files uit wil rijden, ga ik rond kwart over zes ’s morgens van huis weg. Ik ontbijt in de auto en luister onderweg naar een audioboek of podcast. Favoriet momenteel is ‘reply-all’, een technische podcast waar ik regelmatig wat van opsteek.”

7.22 uur: Zonnepanelen

“Meestal ben ik één van de eersten op kantoor, dan is het nog lekker rustig in de kantoortuin. Ik neem een kop koffie, start de computer op en lees binnengekomen mails. Omdat ik vroeg start en bijtijds naar huis ga, zie ik ’s morgens pas de mails die aan het einde van de vorige dag verstuurd zijn. Dikwijls zit er wat testwerk tussen dat ik kan oppakken. Zo ook vandaag. Bij Engie wordt een nieuwe functionaliteit gebouwd die het zonnepanelen besparingspotentieel kan berekenen. Ofwel: hoe kun je controleren hoeveel zonnepanelen er op je dak geplaatst kunnen worden. De developer mailt dat er weer iets opgeleverd is in onze testomgeving, hij vraagt me of ik het wil testen. Ik begin er meteen mee, zodat ik de developer mijn bevindingen kan laten weten. Al testend ontstaan er vragen over bepaalde berekeningen. Het blijkt dat deze door een externe partij gedaan zijn. Ik plan hier direct na de lunch tijd voor in, nu ga ik verder met ander testwerk. ”

12.00 uur: Buiten wandelen

“Om half tien hebben we altijd de Daily standup, deze heeft vandaag geen bijzonderheden opgeleverd, de sprint loopt naar wens. Ik ga verder met mijn testwerk en om 12 uur is het lunchtijd. Mijn lunch, die ik van huis meeneem, heb ik in de loop van de ochtend al opgegeten. De lunchpauze gebruik ik voor een lekkere wandeling buiten. Dat doe ik elke dag met een leuke groep collega’s, we praten vooral bij over privézaken.”

12.47: Zoektocht

“Om kwart voor één uur bel ik de externe leverancier met mijn vraag over de berekeningen van vanmorgen. Ik krijg uitgelegd hoe de berekeningen gedaan zijn en ik vraag waarom de resultaten volgens mij niet kloppen. Het blijkt dat het datapotentieel bij ons niet goed opgeslagen is. Dit wordt gedaan door een ander team, dus daar moet ik nu even achteraan. Ik neem meteen contact op en ga langs om samen de data te bekijken. Uiteindelijk blijkt dat de fout toch niet bij ons ligt, dus ik bel nogmaals naar de externe partij en krijg het probleem alsnog opgelost. Al met al ben ik aardig wat tijd kwijt aan dit vraagstuk, maar als tester moet ik zeker weten dat datgene wat ik zie ook correct is. Soms is dat wel even een zoektocht. Maar dit kan ik aftikken, ik kan weer een userstory opleveren en de opdrachtgever mailen met de vraag of dit is wat men verwacht.


Die samenwerking met verschillende disciplines, het onverwachte en de veelzijdigheid geven mijn werk echt meerwaarde. Ik voel me dan ook echt thuis in de IT, dat merkte ik wel nadat ik na mijn opleiding communicatie en multimediadesign een aantal jaren als juridisch dienstverlener buiten de informatica gewerkt had. Ik miste de IT enorm en was blij dat ik via de Valori MasterClass weer in de testwereld aan het werk kon gaan.”

17.37 uur: Couscous

“Omdat ik vroeg begin, kan ik bijtijds naar huis. Ik rijd ongeveer om vier uur naar huis en kom dan dikwijls helaas in een file terecht. Toch ben ik vaak eerder thuis dan mijn vriend, dus ik begin meestal met het eten koken. Dat doe ik graag, koken is mijn hobby. Doordeweeks vind ik het een uitdaging om met een paar ingrediënten snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten. We eten vegetarisch of veganistisch, vanavond wordt het couscous met falafel.”

20.53: Ontspanning

“Regelmatig ben ik ’s avonds bij Valori te vinden, vanwege een training of een Gilde-avond. Vanavond staat er niets op het programma, dus ik doe wat huishoudelijke klusjes en ben lekker in de tuin bezig. Ik tuinier graag, vind dat heel ontspannend. Om tien uur ga ik meestal wel naar bed, dan heeft de dag lang genoeg geduurd.”

Meer weten over werken bij Valori?

Bel of mail met Diana van Ark, (06) 55878933 of dianavanark@valori.nl of download ons e-book Werken bij Valori via onderstaande knop:

E-book werken bij Valori