Maarten Vonhof: "Als HR Lead in het Chapter Full-Stack Testing leer ik zelf ook veel"

dinsdag 9 april 2019

Moment:

23 februari 2018

Waar:

Het Ikea-restaurant in Duiven

Gebeurtenis:

Werkoverleg met Valori-collega Stephan Dijkman

Bijzonder omdat:

“Na een studie Bedrijfskundige Informatica en werkervaring bij andere werkgevers werk ik sinds 2013 bij Valori voor diverse opdrachtgevers. Sinds juni 2016 ben ik als senior technisch tester op projectbasis ingezet bij de Belastingdienst. Binnen Valori zelf maak ik deel uit van het Chapter Full-Stack Testing. De Valori-Chapters worden gevormd door groepen collega’s met een gezamenlijke interesse, zeg maar gerust een passie voor testen Men komt regelmatig bij elkaar om ditspecifieke aandachtsgebied verder te kunnen ontwikkelen. Elk chapter heeft naast testen een focus op een platform, tool/methode of branch. Zelf vind ik het bijvoorbeeld erg interessant om alle lagen van de stack te kunnen doorgronden, ik houd ervan om in de details te kunnen gaan. De keuze voor deelname aan het Chapter Full-Stack Testing lag voor mij dan ook voor de hand. Dit Chapter is niet zozeer gekoppeld aan een tool, de deelnemers zijn werkelijk van alle markten thuis. De focus ligt net als bij mij het kennen van alle ‘ins and outs’ van de front end tot back end van een systeem. Dat we hierbij op ideeën komen voor nieuwe soorten dienstverlening, is mooi meegenomen.

Begin vorig jaar had ik een afspraak met Stephan Dijkman, Valori-collega en Chapter Lead Full-Stack Testing. Hij vroeg me of ik HR Lead van ons Chapter wilde worden. Dat verzoek kwam op het juiste moment: ik had behoefte om mezelf verder te ontwikkelen en wilde tevens wat meer voor Valori kunnen betekenen. Als HR Lead zou ik meer kunnen doen van datgene wat ik leuk vind: mensen coachen en bij verschillende soorten bedrijven in de keuken kijken. Ik hoefde dus niet lang na te denken over het aanbod.

Als HR Lead begeleid ik twaalf collega’s uit ons Chapter, om hen zo te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Ik probeer elke collega om de zes tot acht weken te bezoeken, dat leidt dikwijls tot boeiende gesprekken. Daar leer ik zelf ook het nodige van. Ik ben iemand die bevestiging zoekt, maar in deze nieuwe rol is mijn bevestiging minder belangrijk, ik ben er voor mijn collega’s. Dat besef werkt verhelderend en is lonend: de vertrouwensband die ik hierbij opbouw plus de waardering die ik krijg, ervaar ik als heel bijzonder.

Ook het ‘kijkje in de keuken elders’ komt regelmatig voor. Mijn collega’s werken bij uiteenlopende opdrachtgevers, variërend van start ups tot grote gerenommeerde organisaties, elk met een eigen identiteit. Ik vind het gaaf om een indruk te krijgen van de manier waarop men daar te werk gaat. Bij Valori zelf maak ik nu bovendien kennis met processen die je normaliter als werknemer niet meemaakt, denk aan werving & selectieprocedures. Want ook dat is een onderdeel van mijn nevenfunctie: we willen ons Chapter Full-Stack Testing graag uitbreiden met nieuwe collega’s.

Mijn verhaal typeert het werken bij Valori op treffende wijze: als je hier vooruit wilt, krijg je daarvoor alle kansen. Wie daarin interesse heeft én een rol wil spelen in ons Chapter Full-Stack Testing, mag mij altijd bellen!”

E-book werken bij Valori