Marc Halewyn: "Ineens besefte ik: deze werkcultuur is wat ik voorheen miste"

donderdag 3 januari 2019

Moment:

donderdag 17 mei 2018

Waar:

kantoor van een opdrachtgever, Utrecht

Gebeurtenis:

teamoverleg

Bijzonder, omdat:

“Na mijn studie Werktuigbouwkunde heb ik tien jaar in de brandbeveiliging gewerkt. Daar had ik het niet meer naar mijn zin, het werk wat ik deed gaf te weinig voldoening. Ik wilde voor de rest van mijn leven iets leuks doen, maar vanwege de zorg voor mijn gezin moest dat wel een weloverwogen overstap worden. Omdat ik altijd al affiniteit heb gehad met de IT, besloot ik me in die branche te verdiepen. Op een beurs sprak ik met een groep testers en zij wekten mijn interesse in dat vakgebied. Online vond ik de website van Valori; de levendige presentatie daarvan plus de verhalen van de Valorianen spraken me aan. Nadat ik het e-book gedownload had, maakte ik een afspraak met Diana van Ark van Valori. Dat werd een leuk gesprek én het begin van een succesvolle sollicitatieprocedure: ik werd aangenomen en in mei 2017 startte ik met de Valori-Masterclass. Vervolgens ging er een wereld voor me open.

In de Masterclass krijg je veel theorie die je ook leert toepassen. Al vrij snel had ik er een eerste Valori-Moment: ik vond het boeiend en het ging me allemaal prima af. Het was duidelijk dat ik een goede keuze gemaakt had. Bij mijn eerste opdracht bij een externe opdrachtgever, waar ik lerend aan de slag ging, werd die indruk alleen maar sterker. Het werken daar was al een stuk prettiger dan datgene wat ik voorheen gewend was.

Mijn échte Valori-Moment vond begin dit jaar plaats, tijdens een teamoverleg bij een opdrachtgever waar ik destijds werkte. De opdracht was inhoudelijk een fijne uitdaging, ik houd van technologische puzzeltjes en kon er goed mijn ei kwijt. Ik had het er kortom prima naar mijn zin. Op een bepaald moment had iemand een fout gemaakt en in plaats van het beschuldigende vingertje op te heffen, werd er in de groep besproken hoe het probleem in de toekomst voorkomen zou kunnen worden. Ineens besefte ik dat deze werkcultuur, dat gezamenlijk toewerken naar een doel, precies datgene was wat ik voorheen zo gemist had in mijn werk. Maar dat niet alleen: ook de dynamische omgeving, het belang van communiceren, als team verantwoordelijk zijn – dus niet je problemen over de schutting gooien, maar samen ergens voor gaan: dàt alles motiveert. Ik ben Valori dankbaar dat ze mij deze kans gegeven hebben. Ik weet het 1000% zeker: dit ís het!”