Neeti Hattangadi: “Werken als consultant brengt mij op nieuwe plekken”

dinsdag 14 mei 2019

Moment:

woensdag 27 februari 2019, 10.00 uur

Waar:

kantoor Verbond van Verzekeraars, Den Haag

Gebeurtenis:

Sollicitatiegesprek voor informatiebeveiligingsopdracht

Bijzonder, omdat:

“Cybersecurity spreekt me bijzonder aan, na mijn bachelor Technische Informatica heb ik bij mijn Master een scriptie over dit onderwerp gedaan. Security wordt steeds belangrijker, terwijl het dikwijls te makkelijk als vanzelfsprekend in een proces wordt meegenomen. Daar liggen dus nog veel kansen. Vaak denkt men ‘we dekken het wel af’, terwijl security meestal een diepere analyse vereist en bij voorkeur vroeg in het proces moet worden geïntegreerd.

Datalekken komen steeds vaker in het nieuws, dat is toch niet iets waar we blij mee moeten zijn; zeker niet als we via beleid en maatregelen kunnen helpen om dat te voorkomen. Kennis over wet- en regelgeving - in grote lijnen - is in dat opzicht nuttig, systemen moeten in toenemende mate aan strengere veiligheidseisen voldoen en bedrijven krijgen steeds meer verantwoordelijkheid opgelegd.

Het is geweldig om daarover te mogen meedenken, ik probeer dat altijd zo bewust mogelijk te doen. Voordat ik bij Valori kwam werken, heb ik bij een ander bedrijf werkervaring op dit gebied opgedaan, mijn man en veel vrienden zijn eveneens in cybersecurity werkzaam. Het vak komt dus bij ons regelmatig ter sprake, we leren veel van elkaar.

Begin dit jaar kreeg ik een uitnodiging voor intake gesprek bij het Verbond van Verzekeraars. Mijn opdracht hier zou bestaan uit meedenken over informatiebeveiliging en privacy binnen het Verbond, met als belangrijkste vraag ‘welke (nieuwe) onderwerpen nemen we mee of moeten toegevoegd worden in de nieuwe versie van het informatiebeveiligingsbeleid?’. De materie van verzekeringen en privacy frameworks was nieuw voor mij: ik had er weliswaar veel over gelezen en er tijdens mijn Master college over gehad, maar dat is toch anders dan er in praktijk ervaring mee opdoen. Ik had me dus extra goed op het gesprek voorbereid.

Ric Gielen was bij het intake gesprek aanwezig en dat verliep meteen al heel prettig. Ik kreeg een goede indruk van de werkzaamheden die ik zou moeten verrichten, er werd ook al wat dieper op de materie ingegaan en ik kreeg goed uitgelegd wat voor werk er hier gedaan wordt en waaraan ik zou kunnen bijdragen. Al snel werd ik enthousiast en kreeg ik het gevoel dat ik hier op mijn plek zou zitten. Ik werd aangenomen, kreeg een warm welkom en ging aan de slag.

De afdeling IT wordt hier gevormd door een klein en deskundig team. De lijnen zijn kort, de collega’s zijn bijzonder behulpzaam. Dat ervaar ik als heel prettig. Ik had vooraf nog even gedacht dat het doorlezen van beleidsstukken saai zou zijn, maar dat valt in de praktijk reuze mee en de IT daarin is bovendien zeer herkenbaar. En zo niet, dan verrijk je toch je kennis met een waardevolle toevoeging. De eerste dagen kon ik ook al meteen stukjes opleveren: analyseren en checken van IT-architectuur en meedenken over stukken van het Privacy Control framework.

Ik geniet oprecht van puzzelen. Wat hebben we? Waar staan we? Waar moeten we naartoe en wat hebben we daarvoor nodig? Vooral aan het begin is het puzzelen een mooie uitdaging, je ondersteunt dan toch bij het bepalen van de route. Werken als consultant bij Valori geeft me veel voldoening, het brengt me op nieuwe plekken.

Het is heel fijn dat ik hier mijn kennis kan verbreden en ervaring opdoe in nieuwe onderwerpen. Als ik nu ’s avonds thuiskom, heb ik nog steeds energie. Dan weet je eigenlijk wel dat je goed zit.”

Meer weten over werken bij Valori?

Bel of mail met Diana van Ark, (06) 55878933 of dianavanark@valori.nl of download ons e-book Werken bij Valori via onderstaande knop:

E-book werken bij Valori