Nick Kasman: “Inhoudelijke trainingen helpen me om makkelijker te sparren”

vrijdag 11 maart 2016

Nick Kasman

Test consultant Nick Kasman werkt in Antwerpen, waar hij bij Ferranti Computer Systems BV nieuwe features en de backlog van de R4-release van MECOMS™ test. Tussen een baquette oude kaas en een examen door vertelt hij hoe een willekeurige werkdag eruit ziet.

8.05 uur: Check mailbox

“Omdat ik vandaag extra vroeg uit Nederland van huis vertrokken ben, sta ik niet in de file rondom Antwerpen. Ik klok in met mijn pasje, haal koffie en check mijn mailbox. Ik werk hier samen met Valori Utilities-collega Joeri Goossens, wij testen op de afdeling MPO (MECOMS™ Product Organization) nieuwe features en de backlog van de R4-release van MECOMS™. Veel zaken worden na werktijd geïmplementeerd, mijn dag begint dus altijd met het lezen van mails om te zien hoe alles verlopen is. Wanneer ik in mijn mailbox een bericht krijg dat er een bug ter hertest wordt aangeboden, kan ik er die dag een hertest op uitvoeren.”

8.25 uur: Testcases selecteren

“Ik selecteer de cases die ik kan testen en hertesten. Met dat laatste begin ik als eerste; de collega die opgeleverd heeft, wacht namelijk op de testresultaten. Vandaag zie ik dat er drie op mijn naam zijn geplaatst. Daarna ga ik verder met de eerder geselecteerde openstaande testcases. In totaal heb ik voor beide typen testen ongeveer 4 uur in de agenda gereserveerd en dat gaat lukken.”

12.14 uur: Baquette met oude kaas

“Lunchen doen we hier gewoon aan het blok, daarvoor heb ik vanmorgen een baquette met oude kaas besteld bij ‘Le Pain ‘d Anvers’, een cateringbedrijf dat aangesloten is bij Ferranti. De bestelling wordt afgegeven bij de receptie, ik ga het broodje nu ophalen. Een verrukkelijk vooruitzicht.”

12.45 uur: Interview voor Valori

“Om op de website van Valori te kunnen vertellen hoe afwisselend mijn werk is, word ik gebeld door een tekstschrijver van Valori. Ik bespreek met haar de inhoud van mijn werk en merk op dat geen dag hetzelfde is. Er moet ook nog een foto bij de tekst komen, daar heb ik wel een idee over. Ik heb namelijk straks een examen en ga ervan uit dat ik dat haal.”

13.20 uur: Skypen met Macedonië

“Ik ben nu aanwezig bij een meeting waarin de status van het testwerk besproken wordt. We passen hierbij een soort Scrum-methodiek toe, we werken aan de hand van een statusrapport. Echt Scrummen is het niet, de vergadering duurt langer dan een kwartier. We hebben een ontwikkelaar in Macedonië, via een Skypeverbinding overleggen we met hem. Een voor mij persoonlijk belangrijk agendapunt is het verzoek om de Advanced Mecoms Training te mogen volgen. Via deze training leer ik de achtergrond van het systeem beter kennen, waarna ik makkelijker met interne collega’s kan sparren. Ik hoor op een later moment of het verzoek voor Joeri en mij wordt gehonoreerd.”

14.50 uur: Klaar voor het examen

“Het mooie van Ferranti is dat ze intern een university hebben, een speciaal opleidingscentrum waar ik nu naartoe loop. Ik ga namelijk het examen doen voor Microsoft Dynamics AX 2012, Functional Overview. De tweedaagse training daarvoor heb ik eerder gevolgd via Ferranti. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik het examen ga halen, ik heb me goed voorbereid. ”

17.10 uur: Geslaagd

“Na het examen heb ik de uitslag gekregen: ik ben geslaagd! Een leuk feitje om te appen naar mijn vriendin, vrienden en familie. Even een notitie voor mijzelf: mijn CV en LinkedIn-profiel aanpassen.”

18.30 uur: Quality time

“Ik registreer mijn gewerkte uren van vandaag in LIFT van Valori en de timesheets van Ferranti. Ik rij zonder file naar huis en ben op tijd thuis. Het door Jet gemaakte eten staat klaar op tafel. Een mooi startschot voor quality time met mijn gezin.”