Retrospective van 2017: traineeships, scrum, blogs en administratie

dinsdag 19 december 2017

De retrospective is een belangrijk onderdeel binnen de Scrum sprint. Tijdens de retrospective evalueer je hoe de sprint is verlopen. Wat is er goed gegaan en wat kan beter? Ik kijk graag terug op het jaar om vooral weer vooruit te kunnen. Daarom deel ik in dit artikel mijn retrospective van 2017. Vol hoogtepunten, maar ook genoeg verbeterpunten!

Waarderen, accepteren en van ervaringen leren

Ik maak graag gebruik van de agile/scrum filosofie die prima toe te passen is buiten het IT ontwikkeltraject. Zo kwam ik er halverwege het jaar achter dat wij in het Recruitment team de Kanban methode onbewust volgen bij onze werkzaamheden.

Nu vind ik het heerlijk om aan het eind van het jaar nog eens alle belangrijke gebeurtenissen de revue te laten passeren dus pas ik de Retrospective toe. De scrum richtlijnen zijn ook wel nodig om alle gebeurtenissen goed op een rij te krijgen, want ik verbaas me altijd weer over hoeveel er gebeurt in een jaar tijd. Mooie momenten en hoogtepunten afgewisseld door zaken die wat minder leuk zijn of je graag anders had gezien, ook die horen bij zo’n terugblik. Laten we snel beginnen.

Traineeships, mooie blogs en een nieuw systeem

In het begin van het jaar introduceerden we het nieuwe e-book over Werken bij Valori. In februari startte ons eerste traineeship van 2017. Lees hier hoe testconsultant Alex Hodes dit heeft ervaren. In totaal hebben we drie succesvolle traineeships georganiseerd. En dit naast het organiseren van een aantal workshops en thema-avonden, zoals de Scaling Agile avond.

Naast deze offline werkzaamheden, bleven we druk met het publiceren van blogs en mooie momenten van collega’s over het werken bij Valori. Deze publicaties zorgen voor meer bekendheid van Valori als testbedrijf en geven jou een inkijkje in ons bedrijf. Want dat is natuurlijk ons doel als Recruitment: nieuwe collega’s vinden!

Achter de schermen zijn we over gegaan op een nieuw recruitmentsysteem om efficiënter te kunnen werken. Dit jaar hebben we een 30tal nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Iets waar ik heel trots op ben. Dit hadden we niet bereikt zonder samen te werken met alle teams binnen Valori. Ik hoop dat het nieuwe systeem ons hier nog beter bij zal ondersteunen.

Wat kan beter?

Natuurlijk zijn er verbeterpunten. We kunnen nog scherper plannen en prioriteren. We hadden meer willen bereiken. Zo mag de look en feel van de website nog beter aansluiten bij de mens die zo centraal staat binnen Valori. Daarnaast kan de administratie beter. Zelf heb ik een hekel aan het administreren van zaken en doe ik vooral het minimale. Maar door de overgang naar het nieuwe systeem lopen we nog achter met het compleet maken van alle data. Drie belangrijke punten ter verbetering voor aankomend jaar.

Mijn punten voor de backlog

Mijn conclusie: we blijven doen waar we goed in zijn en gaan de aandachtspunten verbeteren. Daarnaast willen we nieuwe recruitmentinstrumenten in gaan zetten om zo met nog meer goede IT-professionals in contact te komen. Want dat we nog op zoek zijn naar nieuwe collega’s, staat als een paal boven water! Het lijkt me een mooie lijst voor op de backlog van onze volgende sprint in 2018.

Koesteren, genieten en nieuwe ambities

Ik geniet nog een beetje na van al het moois dat we hebben bereikt in 2017 en kijk met plezier uit naar wat we willen bereiken in 2018!

Hoe kijk jij terug op 2017? Tijd voor verandering? Wie weet past Valori wel in die plannen. Ik ben heel benieuwd en maak graag een afspraak met je.