Rob Verheul: “Coachen is een waardevol onderdeel van mijn werk”

vrijdag 20 mei 2016


Zijn dagen zijn lang, goed gevuld maar beslist de moeite waard. Want het coachen van collega’s, adviseren over zijn vakgebied en sparren over nieuwe ontwikkelingen geven senior consultant Rob Verheul veel energie. Een blik in zijn agenda.

5.45 uur: Goed begin van de dag

“De dag begint voor mij altijd vroeg. Ik sta op, geniet van een lekker ontbijtje, maak brood voor mijn kinderen klaar, ga douchen en scheren en dan hop: de auto in op weg naar Amsterdam. Daar werk ik bij een klant als Agile Coach aan het project ‘Agile Groei Versneller’. Dat doe ik samen met de Valori-collega’s Egbert Bouman en Otto van den Hoven. Ik coach een team, Egbert begeleidt er twee en Otto organiseert en begeleidt de stuurgroep. Het is een gave klus, vooral ook omdat de opdrachtgever aan de hand van onze Agile Score Kaart kan zien dat er flinke vorderingen worden gemaakt.”

07.15 uur: Conference call vanuit de auto

“Onderweg bel ik met Otto, we sparren over de problematiek bij een andere klant. Net als ik werkt Otto bij meerdere Valori-opdrachtgevers. We bespreken de mogelijke inzet van medewerkers bij een opdrachtgever en komen tot waardevolle suggesties.”

08.35 uur: Follow-up acties bespreken

“Bij de klant heb ik een afspraak met het hoofd infrastructuur, waarbij we de follow-up acties bespreken voor het werken met DEV-OPS binnen de organisatie. Na die afspraak rij ik naar een grote bank in Amsterdam Zuidoost, waar mijn Valori-collega Twan mij voorstelt aan de klant.”

10.07 uur: Is Agile ook voor ons interessant?

“Deze bank is geïnteresseerd in de implementatieaanpak van Valori bij klanten die met Agile willen gaan werken. Wij hebben daar een unieke aanpak voor die we ‘Blijvend verbeteren van beheerprestaties’ noemen. Het wordt een waardevol en prettig gesprek, ook de klant heeft dat zo ervaren, vertelt Twan later. Wie weet wat eruit voortkomt.”

11.10 uur: 20 minuten-gesprek

“Terug bij de klant heb ik een telefonisch 20 minuten-gesprek met een Valori-collega die ik begeleid bij zijn opdracht. Dat is één van de taken die de vier senior consultants binnen ons Valori kernbedrijf ‘High Perfomance Maintenance’ voor hun rekening nemen. Deze junior consultant werkt bij Parnassia, hij is nieuwsgierig naar manieren om zijn opdrachtgever extra te kunnen adviseren. Coachen is een waardevol onderdeel van mijn werk.”

12.23 uur: Uitleg over governanceframeworks

“Ik lunch met Valori-collega Hjalmar Wolvekamp, die hiervoor speciaal naar Amsterdam gekomen is. Hij ontwikkelt binnen Valori een nieuwe dienstverlening betreffende governanceframeworks en de inrichting daarvan bij klanten. Ik vind het interessant om op de hoogte te blijven van nieuwe producten en diensten die wij aan klanten leveren, hij wil graag weten of deze dienst ook iets voor de klant is waar ik momenteel werk.”

14.47 uur: Vooruit werken

“Volgende week ben ik drie dagen afwezig in verband met een training. Even tijd nu dus voor werk afronden en voorbereiden. Ik coach het team dat zich bij de klant bezighoudt met het Deposito Garantie Stelsel en volgende week komt ons kernteam bij elkaar. Die vergadering bereid ik alvast voor.”

17.01 uur: Teambijeenkomst bij Valori

“Om 16.00 uur vertrek ik naar het Valori kantoor in Nieuwegein, waar onze maandelijkse teambijeenkomst plaatsvindt. Dit zijn altijd dynamische avonden, waarop we de status van de doelstellingen in ons kernbedrijf bespreken. Uiteraard doen we dat Agile.”

22.30 uur: Weer thuis

“Thuis na een lange dag. Lekker het bed in, morgen volgt weer een nieuwe dag.”