Software testers en IT-ers het is tijd voor de retrospective van 2018

dinsdag 18 december 2018

Het jaar is voorbij gevlogen en het was een zeer bewogen jaar. De dagen vlak voor de feestdagen vormen wat mij betreft een mooi moment om stil te staan bij wat we allemaal hebben bereikt en wat we volgend jaar gaan doen. Zo vertel ik in dit blog over de nieuwe initiatieven die in 2019 verder ontwikkeld worden en beschrijf ik wat er op kantoor achter de schermen gaande is.

Het nieuwe Valori kantoor

Eind 2017 zijn we verhuisd naar Court Yard Building aan de Orteliuslaan in Utrecht. Dat was een hele verandering, maar achteraf een goede beslissing. De open en moderne kantoorruimte die we nu hebben, past bij onze veranderende organisatie. Met een aantal aanpassingen is het nu een prima werkplek voor iedereen.

Drie succesvolle traineeships

Waar ik zelf altijd heel veel energie van krijg zijn onze traineeships. Ze vormen een prachtige kans voor starters op de arbeidsmarkt om het testvak te leren kennen. Met ongeveer acht tegelijk starten nieuwe trainees met een uitgebalanceerde trainingsperiode waarin vakinhoudelijke trainingen als T-map, Java en Selenium afgewisseld worden met persoonsgerichte trainingen als interviewtechnieken, teambuilding en intaketrainingen. Als je het programma doorlopen hebt, ga je onder begeleiding van een coach met vertrouwen aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Als ik terugkijk naar de drie traineeships van dit jaar, dan denk ik aan mijn super talentvolle nieuwe collega’s die ieder vanuit een ander talent aan de slag zijn gegaan. Dat maakt me trots.

Nieuwe initiatieven

We zijn dit jaar gestart met inhousedagen ter promotie van ons traineeship. Mijn collega Henrico Koerse, kwam met de suggestie. Hij had zelf eerder onze workshop de scrumbattle gevolgd en miste hierbij de informatie over Valori en het traineeship zelf. We zijn samen gaan zitten en kwamen op het idee van de inhousedag. We hielden ‘m voor het eerst in juni en de tweede editie vond in december plaats.

De inhousedag begint met een workshop die inzicht geeft in de werkgebieden van Valori: business analyse, software testen en functioneel beheer. Daarna geeft een collega van de Valori Academy een presentatie over het traineeship zelf. Het hoogtepunt van de middag is de ronde speeddaten, waarbij deelnemers persoonlijk kennis kunnen maken met testconsultants en allerlei vragen kunnen stellen over hun werkgebied, hoe het is om bij Valori te werken en hun opdrachtgevers. De reacties van deelnemers zijn bij beide edities enorm positief, dus ik ben van plan ook in 2019 weer wat inhousedagen te organiseren!

Processen automatiseren

Een ander belangrijk onderdeel van onze plannen voor 2019 is doorpakken met tooling om onze werving- en selectieprocessen nog beter te automatiseren en te faciliteren. Het doel hiervan is om onze sollicitanten meer persoonlijke aandacht te kunnen geven. Zo hebben we het eerste verdiepende content traject voor testers ingericht en heeft mijn creatieve en kritische collega consultant Farshad ons e-book Werken bij Valori vernieuwd. Bovendien zijn we diverse vooruitstrevende nieuwe tooling op het gebied van recruitment aan het beoordelen en uitproberen.

Afscheid nemen en nieuwe kansen

Helaas had 2018 ook minder leuke kanten. Zo moest ik afscheid nemen van mijn recruitment collega Lu Wie die een andere baan vond. Gelukkig kijken we ook gelijk weer vooruit omdat we enorme ambities hebben met de werving bij Valori. Zo’n afscheid vormt juist ook een moment om nieuwe kansen te bekijken en goed te evalueren hoe we onszelf met nieuwe collega’s toekomst-proof kunnen maken. 2018 beschouwen we als een turbulent jaar, maar we verwachten dat een even zo turbulent jaar voor ons ligt.

Wat ik dit jaar geleerd heb, is om niet alleen maar door te rennen met oogkleppen op. Daardoor ben je alleen maar heel hard aan het werk en mis je nog wel eens wat. Het is zaak om vooral slim te werken en daar ga ik voor in 2019! Ik kijk enorm uit naar het nieuwe jaar want ik hou van reuring, onverwachte en verwachte zaken. Ik hoop dat alle ingezette middelen goed ingericht worden en we samen met twee nieuwe collega’s en de rest van Valori de uitdaging op het gebied van recruitment aan gaan!

Hoe kijk jij terug op 2018 en wat zijn jouw ambities voor 2019?