Softwaretesten kan niet zonder diversiteit

dinsdag 26 maart 2019

Binnen Valori hebben wij een enorme diversiteit aan mensen, I love it. Ik sprak laatst met een collega die de 65 al is gepasseerd en nog altijd met veel passie en expertise bij onze organisatie werkt. Verder werd ik die week maar liefst drie keer uitgenodigd om een jubilaris in het zonnetje te zetten. Het ging hier om een 10-, 15- en 20-jarig jubileum. Dat zijn allemaal positieve berichten, maar er valt rond diversiteit bij ons ook nog wel wat te verbeteren. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Mensen blijven hangen bij Valori

Ik vind het bijzonder mooi dat mensen zo lang bij ons bedrijf werken. Eigenlijk ben ik daar zelf ook een voorbeeld van. Ik werk alweer bijna 12 jaar bij Valori en een heleboel collega’s waar ik destijds mee startte, werken er nog steeds. We zijn allemaal wel gegroeid in ons vakgebied en sommige hebben nu een hele andere rol of specialisme dan toen. Zo begon Claudia Plasier als trainee softwaretester en is nu HRM manager van het team Zorg. Jaap van der Leer begon bij ons als testmanager maar is nu adviseur bij ons onderdeel Software Improvement. Deze groeimogelijkheden in combinatie met het werken bij diverse klanten maakt dat je je bij ons niet hoeft te vervelen. Ik denk dat dat een van de redenen is dat mensen lang bij Valori werken.

Eisen en kwaliteit zijn de maat

De laatste tijd is er veel te doen over diversiteit op de werkvloer en in het algemeen. Een lastig onderwerp zo blijkt vooral in de media. Persoonlijk verbaast me dit heel erg. Ik realiseer me dat ik me op glad ijs begeef, maar wij maken totaal geen onderscheid. Onze eisen en wensen zijn puur gericht op wat iemand kan en niet wat iemand is of hoe hij of zij eruit ziet. Bij ons moet je passen binnen het projectmatig werken en de specialisaties die we in huis hebben. Daar is analytisch denkvermogen een heel belangrijke vereiste naast het hebben van minimaal een HBO diploma.

Meer vrouwen is onze wens

Wat me wel opvalt is dat het vak softwaretesten nog altijd weinig vrouwen aantrekt. Daar heb ik natuurlijk al eerder over geschreven en meer vrouwen op onze werkvloer zou een welkome aanvulling zijn. Ik kan niet verklaren waarom we minder vrouwen dan mannen aantrekken, maar ik maak graag duidelijk dat we open staan voor iedereen die aan de kwalificaties voldoet. Verder is Valori een mooie smeltkroes van mensen met een achtergrond vanuit de hele wereld, van jong tot na de pensioengerechtigde leeftijd en wonend in het hele land. Ik geniet van al deze diversiteit en leer elke dag weer over andere gebruiken, dialecten, hobby’s, eten, meningen en inzichten. Respect voor elkaar is hier wat mij betreft de basis. Ik zeg altijd maar zo, benader en behandel iedereen zoals je zelf ook benaderd en behandeld wilt worden.

Diversiteit helpt zaken te verbeteren

Door een probleem, systeem of programma vanuit meerder invalshoeken te bekijken, kom je sneller en tot een betere oplossing. Binnen ons vakgebied softwaretesten is het belangrijk om verder te kijken dan de gebruikelijk paden, vind ik. Daarom is diversiteit wat mij betreft heel belangrijk. Ik ben er trots op dat wij dat binnen Valori goed weten in te zetten. Wil jij ook werken bij een bedrijf dat je respecteert om wie je bent en je waardeert vanwege je kennis en ervaring? Dan leren we jou graag beter kennen! Solliciteer direct of krijg eerst een impressie van werken bij Valori door ons e-book te lezen.

E-book Werken bij Valori