Stephan Dijkman: "Full Stack Testing geeft je werk echt meerwaarde"

dinsdag 21 februari 2017

Moment:

Mailtje van Valoriaan Jelle Schutte, dat ik was aangenomen

Wanneer, waar:

6 januari 2017, op het kantoor van een klant, Den Haag

Bijzonder, omdat:

“Medio december mailde Jelle Schutte, directeur Valori Vivant, intern een vacature rond waarin gezocht werd naar een Chapter Lead Full Stack Testing. Ik las dat mailtje tijdens mijn werk voor een klant, waar ik namens Valori een opdracht uitvoer. En was meteen enthousiast. Full Stack Testing is namelijk echt mijn ding.

De naam zegt het al: bij Full Stack Testing moet je alle lagen van de applicatie kunnen doorgronden. Je moet bijzonder geïnteresseerd zijn in de techniek, maar ook goede contacten met de business kunnen onderhouden. Je denkt een stuk verder, bent nieuwsgierig naar de kwaliteit van de totale applicatie en kunt zo ook andere spelers in de keten enthousiasmeren. Mensen waarderen die extra inzet en betrokkenheid, Full Stack Testing geeft je werk echt een meerwaarde. Ik krijg daar althans altijd positieve reacties op.

Binnen Valori werken we met Chapters, groepen collega’s uit de afzonderlijke business units die bijzondere specialistische kennis delen van een product of dienstverlening. Deze gemeenschappelijke focus willen zij benutten om samen hun vakgebied naar een hoger plan te tillen. Als Chapter Lead ben je verantwoordelijk voor zo’n groep. Je krijgt er taken bij op gebieden als HRM, financiën en klantcontacten. Een flinke uitdaging, maar daar houd ik wel van.

Mijn sollicitatie werd snel beantwoord met een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek begin januari. Twee dagen later kreeg ik een mail van Jelle dat ik was aangenomen.

Ik ben nu bezig met de invulling van een kick-off voor onze Chapter. Waar liggen de behoeften, welke kansen zijn er en waar gaan we mee beginnen? Het is spannend, maar ik heb er heel veel zin in!”