Terugkijken op 2019: mijn top 5 Valori momenten!

dinsdag 10 december 2019

Terugkijken is iets wat veel mensen doen aan het einde van het jaar. Een goede zaak, wat mij betreft. Het zorgt ervoor dat je stilstaat bij wat je allemaal hebt bereikt en helpt je bij de vraag of je nog steeds blij bent met wat je doet. Na deze evaluatie bepaal je of je tevreden doorgaat of dat je het volgend jaar anders wilt doen. Voor mij geldt het eerste, want ik ben ik een tevreden mens! De zaken die we aan het begin van het jaar wilden bereiken, hebben we bereikt en daarnaast is er nog veel meer gebeurd waar we trots op kunnen zijn.

In dit blog zet ik mijn top vijf Valori momenten van het afgelopen jaar op een rijtje.

1. Uitbreiding van het recruitment team met Jolijn van Berkel

In maart startte mijn nieuwe collega Jolijn en we zijn gelijk vol gas gegaan. We hebben evenementen georganiseerd, onze vacatures opnieuw opgezet en het gehele recruitmentproces nog eens kritisch bekeken. En de resultaten mochten er wezen! Wat ik persoonlijk heel mooi vind, is dat we elkaar aanvullen en versterken. Waar Jolijn zich vooral richt op de analyses van de data, ligt mijn focus juist meer op de communicatie met de arbeidsmarkt en het organiseren van de evenementen. Wat mij betreft zijn we een ijzersterk team en gaan we in 2020 zo verder.

2. Inhousedagen en events

Ik ben ook trots op de georganiseerde inhousedagen en events bij Valori, waarmee we hebben laten zien hoe het is om bij Valori te werken. Door de deelnemers een Game te laten spelen en hen in gesprek te laten gaan met Valorianen kregen zij een goed beeld van wat we te bieden hebben. En dat is wat mij betreft ontzettend veel. Dankzij de inhousedagen en events zijn er meerdere nieuwe collega’s gestart en zijn we met nog een aantal in gesprek.

3. De automatiseringsslag binnen het recruitmentsysteem

Eind 2018 hadden we besloten om nu eens en voor altijd afscheid te nemen van ons Excel bestand en de omslachtige manier van administreren van onze recruitment funnel. In de tweede helft van 2019 was het dan eindelijk zover: we gingen over op een systeem waar we heel intuïtief en efficiënt onze sollicitanten en vacatures kunnen inregelen en volgen. Ik vond het een grote stap, waarmee we nu meer aandacht kunnen schenken aan het begeleiden van de sollicitanten en het aantrekken van nieuwe collega’s. En dat moest uiteraard op gepaste manier gevierd worden.

4. De Feestjes

Het zijn de feestjes die verdieping geven aan de samenwerking tussen collega’s. Buiten kantoor leer je elkaar pas echt goed kennen én leer je ook om samen te ontspannen. Zo zijn we naar Vaals geweest en waren er meerdere workshops zoals schilderen à la Bob Ross. Verder zijn we naar Kalkar geweest (inclusief de gezinnen!) en was er uiteraard het Sinterklaas feest bij Valori op kantoor, wat ook dit jaar weer een groot succes was.

5. Nieuwe aandeelhouder en algemeen directeur

Als klap op de vuurpijl hebben we dit jaar een nieuwe Algemeen Directeur en investeerder mogen verwelkomen. Een stap en versterking die gezet is om Valori op een duurzame manier te laten groeien. Met deze keuze kunnen we sneller grotere stappen zetten die nodig zijn om die organisatie te blijven waar mensen zich kunnen ontwikkelen en met heel veel plezier werken. Als dat geen succesmoment is!

Op naar 2020

Dit was ‘m, mijn top 5! Stuk voor stuk gebeurtenissen waar ik blij mee ben en met veel trots op terugkijk. Ook hebben ze mij enthousiast gemaakt, waardoor ik bijna niet kan wachten tot 2020 begint en we de ingezette koers voort kunnen zetten. Wil jij hier ook deel van uitmaken? Neem dan contact met mij of Jolijn. Uiteraard kun je ook het e-book Werken bij Valori downloaden. Wij kijken graag met je terug maar vooral vooruit!

E-book werken bij Valori