Curd Claassen: "Een training an sich heeft weinig toegevoegde waarde"

Curd Claassen

Aan het is woord Curd Claassen, docent, coach en teamleider Valori Academy. We vroegen hem naar de rol van de Academy en wat het werken bij Valori Academy voor hem zo leuk maakt.

“In 2005 is Valori gestart met een eigen Academy. Er bestond geen opleiding om tester te worden, maar de vraag naar testers was enorm. Net afgestudeerde wo' ers en hbo' ers werden in een traineeship van een maand opgeleid tot tester. Daarna waren ze klaar om het veld in te gaan als young professional. Inmiddels is Valori Academy veel meer dan alleen een opleider. We richten ons vooral op het delen en beschikbaar stellen van inhoudelijke kennis aan onze consultants. Eigenlijk kun je de Academy zien als een kennisorgaan. Alle vakinhoudelijke kennis binnen Valori komt bij ons bij elkaar. En wij stellen het beschikbaar aan consultants via ons kennisportal. Zo hebben alle Valorianen toegang tot een schat aan papers, templates, checklists, instructiefilmpjes en links naar allerhande websites. Daarnaast doen we aan loopbaanbegeleiding en coaching én nemen we Discover testen af. De focus van de Academy ligt met name op ondersteuning van de interne organisatie. Maar, als een externe partij of klant op zoek is naar een training of advies hierin dan zeggen we natuurlijk geen nee”, lacht Curd.

Hard én soft skills

“Als je aan trainingen denkt, denk dan niet alleen aan hard skills zoals functioneel beheer, test automation, Java etc. Ook voor soft skills kun je bij ons terecht. Hoe ga je nou precies aan de slag met verandermanagement? Hoe presenteer ik mijzelf? Of hoe presenteer ik voor een groep? In de praktijk zien we vaak dat iemand een training wil volgen, maar niet precies weet welke nou het beste aansluit bij de huidige opdracht. Of iemand is klaar voor de volgende stap in het persoonlijke ontwikkeltraject. Dan bespreken we samen het doel en bepalen we wat het beste aansluit.”

Inspelen op de continu veranderende vraag uit de markt

“Naast de trainings- of kennisbehoefte van onze professionals, speelt ook de steeds veranderende markt een belangrijke rol. Als er nieuwe skills worden gevraagd, dan spelen we daarop in. Dat betekent soms dat we dan een nieuwe training ontwikkelen voor een specifieke behoefte en marktvraag. En hebben we zelf de skills écht niet in huis? Dan schakelen we met externe trainers zodat we de professionals toch snel en gedegen kunnen opleiden. Zo blijven ze goed inzetbaar én kunnen we blijven voldoen aan de vraag en wensen van onze klanten.”

Met games maken we het verschil

“Valori Academy onderscheidt zich met name door de manier waarop we kennis overbrengen. Je moet manieren vinden om kennis echt goed te laten beklijven. Onze Academy is vooral goed in het bedenken en maken van workshops en het gamificeren van methodieken (we noemen dat ook wel serious games). We merken dat kennis veel beter blijft ‘hangen’ als je deze aanbiedt als game. Een aantal gave games die we aanbieden zijn de Scrumbattle, de DevOps Improvement Game, de Test Game en de Kanban Game. Het leuke van deze games is, dat ze zijn ontstaan uit ideeën van onze eigen professionals. Zij hebben de kennis en de Academy gaat aan de slag met de didactiek. Zo ontstaat een game waarin alle deelnemers een rol hebben. Dat iedereen een rol heeft in onze games, dat is trouwens wel een essentiële voorwaarde. Net als het competitie-element. Dat houdt iedereen gemotiveerd en scherp.”

Coaching en Discover

“Zit je ergens mee of loop je in je opdracht ergens tegenaan en wil je weten hoe je je dat het beste kunt aanpakken? Dan kunnen onze professionals coaching aanvragen. In een aantal coachgesprekken krijg je tips zodat je beter kunt functioneren in je opdracht. Vaak helpt de uitkomst van de Discover test hier ook bij. Deze test geeft namelijk inzicht in de persoon wie je bent. Wat vind je belangrijk, wat zijn je drijfveren, welke talenten bezit je? Als je daar inzicht in hebt kun je ook effectiever zijn in je opdracht. Dit lukt alleen als je jezelf goed kent of beter leert kennen.”

Wat maakt werken bij Academy voor jou zo leuk?

“De afwisseling vind ik het leukste. Ik ben een echte facilitator. Ik vind het fijn om anderen te laten shinen door kennis te delen waarmee ze een volgende stap kunnen maken. Een mooi voorbeeld zijn de leergangen waar we nu aan werken. Een training an sich heeft weinig toegevoegde waarde. Je moet wel iets met de nieuwe kennis blijven doen, anders beklijft de kennis niet.

We werken momenteel met een leergang waarbij iedereen zelf in de lead is. Dat betekent dat je alleen of in duo’s kennis tot je neemt. Stel, je hebt zo’n drie keer per week een uur beschikbaar om te leren. Wij zorgen dan dat je een reader hebt en andere bronnen om in die tijd effectief te kunnen studeren. Dan spreken we tweewekelijks af om de voortgang te bewaken. We toetsen de opgedane kennis en onze professionals hebben hiermee gelijk een stok achter de deur om gemotiveerd aan de slag te blijven studeren. Mooie bijkomstigheid is dat naarmate de weken verstrijken, de opgedane kennis steeds meer in iemands hoofd gaat zitten. Bovendien is deze manier van leren veel prettiger voor onze professionals, die hierdoor veel flexibeler zijn in het indelen van hun tijd. En dat laatste vinden wij bij Valori ook belangrijk.”

Curd benadrukt: “De manier van werken vinden we bij Academy veel belangrijker dan ‘alleen’ het geven van een training. Ik ben er trots op dat we met deze nieuwe leergangen die toegevoegde waarde van een training nog beter kunnen bieden”.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat Valori Academy voor jou of jouw organisatie kan betekenen of wil je meer weten over het trainingsaanbod, neem dan contact op met Curd Claassen.