Risk & Resilience Festival, Universiteit Twente

tot
Risk & Resilience Festival

Valori's Egbert Bouman, testexpert en risico auditor, is een van de sprekers die tijdens het Risk & Resilience Festival op het podium staat. Docenten van Universiteit Twente en sprekers gaan met de deelnemers in gesprek over het thema Risk meets Resilience for a Sustainable Future. Op welke wijze kunnen deze twee benaderingen elkaar versterken en een bijdrage leveren aan een onzekere en onvoorspelbare toekomst, waarin people, planet en prosperity op harmonieuze wijze in balans zullen zijn. Hierbij vormen de uitdagingen uit het Global Risk Report 2019 van het World Economic Forum een uitdagend kader om samen aan de slag te gaan.

Welke impact hebben deze uitdagingen en op welke wijze kunnen Riskmanagement en Resilience een antwoord geven op onzekerheden die een duurzame toekomst bedreigen of wellicht juist versterken:

√ Welke gevolgen hebben politieke en economische spanningen tussen landen voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid?
√ Hoe kunnen we ons wapenen tegen cyberaanvallen en – criminaliteit welke organisaties en onze samenleving kunnen verstoren of zelfs plat leggen?
√ Welke impact heeft populisme en polarisatie op ons politieke bestel en internationale samenwerking en coördinatie op milieu en veiligheid?
√ Hoe gaan we om met de klimatologische veranderingen, vervuiling van lucht en zee en stijgende CO2 uitstoot?

Egbert verzorgt 's middags een presentatie en workshop over Risico Management in een Agile setting. De deelnemers laat hij kennis maken met AgRAM, een succesvolle risicoaanpak in een agile setting. Scrumdamentalisten denken dat scrum als kort cyclische aanpak de risico’s ‘vanzelf’ adresseert. Ten onrechte, en AgRAM brengt de expliciete en traceerbare aandacht voor risico’s terug in agile. Zonder scrum topzwaar te maken. De aanpak is ontwikkeld door Valori met o.a. bol.com, KPN, VGZ en Politie NL.

Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelden