Testen van Blockchain

Blockchain is veel in het nieuws. Vaak gaat het dan over crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum. Maar wat is blockchain nou eigenlijk en wat kun je er precies mee? En wat betekent dit voor het testvak? Meld je snel aan!

Donderdag 4 november | 17:30 - 20:15 | Valori kantoor in Utrecht

Blockchain

Programma

Roy Vennik en Bart Vrenegoor nemen je mee in de wereld van blockchain en smart contracts. Aan de hand van voorbeelden en demo’s leggen ze uit wat het is, wat je er mee kan en wat dit betekent voor het testvak.

Bart trapt af en legt je haarfijn uit wat Blockchain technologie inhoudt, hoe de technologie kan worden toegepast en hoe het zich het afgelopen decennium ontwikkeld heeft. Vervolgens gaat hij in op de vraag: Hoe verandert Blockchain het testvak? Vereist testen van Blockchain technologie een radicaal nieuwe en innovatieve testaanpak? Of is het 'slechts' oude wijn in nieuwe zakken?

Daarna gaat Roy dieper in op het testen van een specifiek onderdeel van Blockchain technologie, namelijk het testen van Smart Contracts. Je leert wat een Smart Contract is en hij demonstreert hoe een Smart Contract wordt ontwikkeld, hoe je hem test en deployed op een Blockchain.

Sprekers


Roy Vennik

Testconsultant bij Valori


Bart Vrenegoor

Tribelead bij Valori

Voor wie?

Ben jij bezig met kwaliteit of testen en wil je weten wat de impact is van Blockchain op ons vakgebied? Of ben jij die Blockchain enthousiasteling die meer wil leren over het (geautomatiseerd) testen van Blockchain toepassingen?

Eet je mee?

We nodigen je van harte uit om tussen 17:30 en 18:15 met ons mee te eten. Kun je meteen je eerste vragen stellen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je mee eet en of je specifieke (di)eet wensen hebt.

Rond 20:15 sluiten we af met een borrel.

Aanmelden