Marco van Harn: "Onze ambitie is wereldkampioen worden"

De test- en QA-consultants van Valori maken het verschil. Dit vertellen onze opdrachtgevers ons iedere keer weer. Daar zijn we echt ontzettend trots op. En hoe zit het eigenlijk met onze tribes en chapters waarin onze consultants werkzaam zijn. Waarin maken die het verschil? We vroegen het aan Marco van Harn, Unit Lead Test Automation.

Werken bij Valori

Wereldkampioen

Marco vertelt: ”het is onze ambitie om wereldkampioen te worden op het gebied van test automation. Ja, dat is best een pittige uitspraak… Binnen Valori hebben we absoluut de kennis, ervaring én leervermogen om die ambitie waar te kunnen maken. Binnen de chapters Mobile App Automation, Full-stack Testing en TOSCA werken consultants die door de test automation community als experts binnen het vakgebied worden gezien. Deze experts zijn niet alleen graag geziene gasten op diverse podia in binnen- en buitenland. Ze hebben ook een grote aantrekkingskracht op nieuwe medewerkers die ons team willen komen versterken. Wil je werken met en leren van test automation experts? Dan moet je bij Valori zijn!”

Waarin maakt Valori het verschil?

“Consultants die in de unit Test Automation werken hebben allemaal dezelfde passie voor alle vormen van test automation. Het zijn testers, of liever noem ik hen ontwikkelaars van testoplossingen, met de ambitie om op het gebied van test automation de beste te zijn óf te worden. Stuk voor stuk zijn ze super gemotiveerd om met techniek bezig te zijn, en met de mindset om de beste kwaliteit te leveren. Het grootste compliment dat ik van klanten terugkrijg, is de toewijding waarmee onze specialisten hun vak uitoefenen. Dat ze daarnaast durven te communiceren, wat voor een techneut niet altijd vanzelfsprekend is, en ook nog eens gewoon leuk zijn, is een prettige bijkomstigheid.

Waarin we écht het verschil maken, is de drive om ons verder te willen ontwikkelen en te groeien. Dat heeft al geresulteerd in twee mooie test automation oplossingen voor onze klanten. Onze test automation tool JOSF. En Salute, een set van generieke test automation frameworks inclusief een CI/CD oplossing. Testoplossingen bouwen en leveren aan onze klanten dat is waar Valori de komende jaren in wil investeren.”

Wat heb jij nieuwe medewerkers te bieden?

“Naast gave projecten, een verscheidenheid aan klanten en groeimogelijkheden, krijg je bij Valori een specialist als buddy. Ben je junior? Dan heb je een medior als buddy. En een medior krijgt een senior als buddy. Veel bedrijven roepen dat ze medewerkers begeleiden in hun ontwikkeling en groei. Bij Valori vinden we het belangrijk dat iedereen ook écht de tijd en ruimte krijgt om de buddyrol op te pakken en collega’s te begeleiden of door je buddy begeleid te worden. Onderling leren we graag van elkaar, we delen onze kennis, zijn nieuwsgierig en oprecht geïnteresseerd. Het is dan ook niet vreemd dat een aantal collega’s regelmatig workshops en trainingen verzorgt voor klanten en Valorianen.

Waar we veel aandacht aan besteden is het vinden van de juiste uitdagende opdracht, die past bij de ontwikkel- en groeiambitie. Dat dit soms betekent dat iemand daardoor wat langer op de bank zit, neem ik op de koop toe. Uiteindelijk betaalt dit zich weer terug. Ik ben er om ‘mijn’ mensen te faciliteren in hun groei én plezier als test automation specialist. Als zij tevreden zijn, dan ben ik dat ook”.

Tot slot

“Je hoeft geen ervaren techneut zijn om bij Valori te komen werken. Is je kennis en ervaring in techniek of test automatisering beperkt? Dat is voor mij geen probleem. Als je mindset goed is, je passie hebt voor (test) automation én de wil om te leren en te groeien, dan help ik je graag verder. Wil je meer weten over jouw test automation mogelijkheden, neem dan contact met mij op. Ik vertel je er graag meer over.”