Sofware Improvement

Wij maken software (portfolio’s) wendbaar. Je krijgt objectief inzicht in de verborgen gebreken die je later in de problemen kunnen brengen. En geven je advies wat daaraan te doen is.

Bergbeklimmers 1440 620

Grip op softwarekwaliteit is essentieel voor wendbaarheid

Bij onzekerheid

Weet je waar je echt staat? Technische kwaliteit staat namelijk altijd onder druk. Moderne ontwikkelaanpakken, zoals Agile, zijn daar geen oplossing voor. Ontwikkelaars houden zich niet altijd aan de architectuurafspraken. Dat is begrijpelijk, maar het erodeert het fundament voor toekomstige innovaties. Softwarekwaliteitsproblemen kunnen een systeem maken of breken. Gericht sturen op softwarekwaliteit verlaagt de total cost of ownership met al snel 40%.

Software- en architectuurtoetsing brengt de kwaliteit in kaart. In al zijn facetten. Bekende of vermoede problemen krijgen door ons maat en getal. Onbekende problemen komen voor het voetlicht vóór ze jouw innovaties frustreren. Kortom: je krijgt weer grip.

Bij uitbesteding

Bij IT-projecten is de machtsbalans helaas scheef. Opdrachtgevers hebben beperkt zicht op de echte voortgang. In termen van kwaliteit dus. Kwaliteitseisen vooraf, KPI’s en monitoring herstellen die balans. Wij begeleiden het aansturen van de ontwikkelpartij vanaf de contractering. We richten de bewaking in en houden met onze toetsing een vinger aan de pols. Geautomatiseerde monitoring op architectuurprincipes kan daar onderdeel van zijn. Je wordt een volwaardig gesprekspartner, die leveranciers op basis van feiten kan aanspreken op geleverde prestaties. Zodat je krijgt wat je vroeg. Wij ondersteunen de Nederlandse Praktijk Richtlijn Overdragen van software (NEN/NPR 5325).

Bij ambitie

Software is een kurk waarop de organisatie drijft. Innovaties staan of vallen met de wendbaarheid van de bestaande softwareportfolio. Onbegrepen softwarekwaliteit is dus een majeure risicofactor voor menig ambitie. Begrepen softwarekwaliteit creëert juist rust en focus in projecten. Ons onderzoek van softwareassets maakt onbegrepen softwarekwaliteit begrepen. Rijke feedback, factbased, geeft handvatten voor gerichte verbetering. Voor plannen zonder verrassingen in de uitvoering. Want tegenvallers later oplossen is tien keer duurder. Dat is zonde van jouw ambitie.

Meer weten over Factbased verbeteren van teams, software-assets en ontwikkelprocessen?

Factbased continu verbeteren

Projectdoorlichting: snelle diagnose, factbased gekoppeld aan concrete adviezen

Projectdoorlichting bij softwareontwikkeling

Slimme tooling

De vakman herken je aan zijn gereedschap. Architectuur- en codetoetsing vergt slimme tooling. Wij hebben die. Alchemist bestrijkt het hele spectrum. Van basale hygiëne -factoren tot projectspecifieke architectuurprincipes. Het is een lerende tool met unieke analysekracht. Alchemist maakt maatwerktoetsing mogelijk. Voor maximaal inzicht.