Een dag uit het werkleven van .....

Thursday, January 12, 2023

In de agenda van BA (Business Analist) Consultant Yannick van Leeuwen is geen dag hetzelfde. Maar dat is niet het enige dat zijn werk bij Valori zo aantrekkelijk maakt: “Ik krijg alle kansen om mezelf verder te ontwikkelen, waar ik dankbaar gebruik van maak.” We volgden Yannick een dag en spraken hem op verschillende momenten. Daarbij kreeg hij steeds twee vragen gesteld: ‘waar ben je’ en ‘wat doe je’.

Woensdag 7 december 2022

8.55 uur, Voorhout (thuis)
Weekstart bij ING

Als BA consultant ben ik vanuit Valori gedetacheerd bij de ING Bank in Amsterdam, waar we diverse teams ondersteunen bij een grote internationale migratie. Het is een interessant project met grote uitdagingen, waarbij er veel geschakeld moet worden met verschillende stakeholders. De bancaire sector is redelijk nieuw voor me, dus het is gaaf dat de ING en Valori mij de kans bieden om hier expertise op te doen. De maandag begint met de weekstart van de ING, waarbij ik vandaag vanuit huis online overleg pleeg met vier ING-collega’s. Ook mede-Valoriaan Selvi Koroglu logt in. We blikken met elkaar terug op de afgelopen week en inventariseren waar we nu staan. We liggen op schema, prettig om vast te kunnen stellen. De agenda van komende week wordt doorgenomen, wat voor mij betekent dat ik later op de dag onder andere een Teams-meeting met ING-collega’s uit Spanje heb. Na de weekstart vergelijken Selvi en ik onze aantekeningen, welke ik tot een notulendocument verwerk en rondstuur, inclusief de werkplanning en actiepunten. Wanneer dit klaar is, vertrek ik richting het kantoor van Valori.

11.00 uur, Utrecht

Propositie versterken

Rond 10.00 uur rijd ik naar het kantoor van Valori in Utrecht. Er is gelukkig weinig vertraging onderweg, dus ik doe er ongeveer een uur over, waarbij ik onderweg een paar telefoontjes pleeg. Op kantoor zoek ik een rustige plek en open ik mijn laptop. Ditmaal die van Valori, omdat ik buiten het werk voor ING ook betrokken ben bij een project(groep) van Valori zelf. Het leuke van werken bij Valori is dat ik concreet kan en mág meedenken over de ontwikkeling van het bedrijf. Zo onderzoek ik momenteel of wij ons als BA-team verder kunnen verdiepen in de ontwikkeling van ‘low-code’ – een grote trend op het gebied van IT – ter versterking van de algemene propositie van Valori. Ik heb daarvoor straks twee gesprekken gepland staan: één met een collega uit een team gespecialiseerd in low-code en daarna met een potentiële externe opdrachtgever. Uit de gesprekken blijkt dat er beslist kansen liggen en dat er trainingen beschikbaar zijn die ons hierbij kunnen helpen. Ik kijk alvast globaal online wat ik daarover kan vinden en verwerk alles tot een korte presentatie. De uitkomsten van de gesprekken en het onderzoek zal ik later vandaag presenteren tijdens de weekstart van Valori. Voor nu sluit ik de Valori-laptop en richt ik mij weer op mijn werk voor de ING-bank.

14.30 uur, Utrecht

Bellen met Spanje

Om goed op de hoogte te blijven over de ontwikkelingen van dit omvangrijke ING-project, bel ik regelmatig met entiteiten in het buitenland. Nu staat de Bi-Weekly call met Spanje op het programma. Het wordt een interessante meeting, omdat twee weken geleden was gebleken dat er wat obstakels zijn: de Spanjaarden werken met een ander IT-systeem dan gebruikelijk, wat tot een mismatch met de Nederlandse systemen leidt. Destijds hebben we requirements voor een tijdelijke work-around opgesteld en tijdens de sessie van vandaag blijkt dat er op basis van deze requirements een tussenoplossing is gevonden. We bespreken de oplossing, waarbij we tot de conclusie komen dat er een werkoverleg met meer teams nodig is om de tijdelijke aanpak te valideren. We plannen deze sessie, bespreken daarna de verdere actiepunten voor de komende twee weken en beëindigen het gesprek. Ik mail wederom de notulen en actielijst en richt me daarna op verdere werkzaamheden voor de ING-bank die dag: Ik check mijn mailbox, handel de berichten af en plan diverse afspraken en werksessies voor de rest van de week.

16.45 uur, Utrecht

Betrokkenheid

Tijd voor de weekstart van Valori, waar zo’n tien collega’s uit mijn team aanwezig zijn. Ik deel mijn voorstel om de low-code-synergie – waar ik eerder op de dag aan heb gewerkt - binnen Valori te verstevigen, waar enthousiast op wordt gereageerd. Ik stel voor om nader te onderzoeken welke trainingen ons hierbij kunnen helpen en geef aan daar binnenkort op terug te komen. De betrokkenheid van collega’s is één van de kernwaarden van Valori, wat het werk echt een extra dimensie geeft. Normaliter zou ik na deze sessie weer naar huis gaan, maar vanavond volg ik een training bij Valori. Dat doe ik samen met zo’n twaalf collega’s uit diverse teams, die inmiddels allemaal op kantoor zijn. Hierbij eten we eerst nog even samen, waarbij er sushi is besteld.

18.00, Utrecht

Inhouse Academy

De Valori Academy levert een assortiment trainingen waarmee internationaal erkende certificaten te behalen zijn. Vanavond is de eerste trainingsavond van de training: EXIN Agile Scrum Product Owner. De opleiding bestaat uit vijf trainingsavonden, die met een examen worden afgesloten. Ik heb heel veel zin in om mij in deze interessante materie te verdiepen. Het examen levert bovendien een erkend certificaat op. Deze kennis versterkt niet alleen mijn positie, maar ook de kennis binnen ons team en daarmee van Valori. De avond vliegt voorbij.

21.19, ergens op de A2

Overpeinzing

Na de training rijd ik zonder files terug naar huis, terwijl de dag door mijn hoofd speelt. Het was een ongebruikelijk lange dag, maar dat is niet bezwaarlijk. Juist die mogelijkheid om mezelf op zo veel verschillende fronten verder te kunnen ontwikkelen, vind ik heel gaaf. Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Thuis bespreken mijn vriendin en ik wat we beiden zoal vandaag hebben meegemaakt en kijken we nog even tv. Daarna naar bed, morgen een nieuwe dag.

Whats App Image 2022 12 08 at 12 12 00 PM 1