Risicoanalyse

Geen risico, geen test

Testen kost tijd en geld. Als er geen risico’s zijn, dan is testen niet nodig. SmarTEST heeft hiervoor de productrisicoanalyse aanpak met de PRIMA matrix.

Valori Smar TEST

Een goede risicoanalyse geeft een globaal en compleet beeld van alle belangrijke onderdelen en kwaliteitsaspecten.

Download de PRIMA product risicoanalyse tool

Agile risicoanalyse

Onderdeel van SmarTEST is ook de AgRAM (Agile Risico Analyse en Management) aanpak voor risicoanalyse en -management in een agile context. Met vier risicotypen en een krachtige visualisatie met de agile risicoplot. AgRAM is een aanpak die de risico's expliciet adresseert, zonder de eenvoud van Scrum te frustreren. Vraag naar de populaire AgRAM workshop.

Scrumdamentalisme?

Volgens scrumdamentalisten hoef je niet over risico's na te denken omdat Scrum die vanzelf de nek omdraait. Wij denken dat expliciete aandacht voor risico's soms inderdaad 'waste' is, maar dat het meestal verstandig is. Mits je Scrum niet topzwaar maakt! Ook dat is AGRAM Agile Risicoanalyse en Management: 'Add just a gram'.

Workshop agile risicoanalyse

Wil je met jouw agile team, testafdeling of organisatie ook het risicoperspectief professioneel adresseren? En wil je dat doen zonder 'waste' en zonder de snelheid en wendbaarheid van Scrum te verliezen? Vind je ook dat zo'n aanpak van, voor en door het team en de stakeholders moet zijn? En maak je er graag een team building ervaring van? Dan is deze workshop precies wat je zoekt!Vrij beschikbaar

Je mag alle SmarTEST tools en templates vrij gebruiken als je 1) het Valori logo laat staan en 2) het copyright laat staan.

Succes met de downloads!