Agile Product Support & Maintenance

Verhoog je ontwikkelsnelheid met goed ingericht beheer!

You built it and now you own it. En nu? Hoe zorg je er als Agile team voor dat je applicatie blijft draaien? En dat het onderhouden wordt? Met Product Support & Maintenance van Valori kun je als product owner of team je applicatie gestructureerd beheren. Zo zorg voor een kwalitatief goed werkende applicatie die doet wat hij moet doen.

Schaats 1440 620

Beheer volgens Valori

Al in 2015 hebben we een visie ontwikkeld op de rol van beheer. We zijn er van overtuigd dat beheeractiviteiten de basis blijven van een succesvolle organisatie, ondanks de veranderingen op het gebied van technologie, manieren van ontwikkelen en digitalisering. Waar de beheeractiviteiten worden belegd en hoe ze uitgevoerd worden verandert wél. Afhankelijk van het soort organisatie, is de inrichting van beheer gebaseerd op onze propositie Functioneel Beheer of Product Support & Maintenance.

Door de komst van Agile werken verandert de cadans tussen business en IT, vraag en aanbod. Om in te kunnen spelen op de ontwikkelingen maken we onderscheid tussen Functioneel Beheer (gebaseerd op BiSL) en Integraal Beheer in een Agile omgeving (we noemen dat Product Support & Maintenance). Deze twee proposities zijn de basis om jouw organisatie maatwerk te kunnen leveren.

Product Support & Maintenance

Object in optimale conditie houden en optimaal inzetten. We gaan uit van de kernactiviteiten: in stand houden, optimaal benutten, continu verbeteren en participeren in change. Richt zich op integraal beheer over alle vijf de lagen, werkzaam aan de run kant.

Functioneel beheer

Als business zorgen voor en sturen op adequate (gebruik van) informatievoorziening. We gaan uit van BiSL activiteiten. Gericht op de laag 'informatie functionaliteit', zowel werkzaam in change als in run.