Je kunt dit makkelijk lezen!

woensdag 12 april 2023

In Nederland heeft 35% van de bevolking moeite met het lezen van websites. Kun je je voorstellen dat je het internet niet kunt gebruiken, omdat je slechtziend bent, kleurenblind, motorisch beperkt of dyslectisch? Voor vier miljoen Nederlanders is dit de dagelijkse realiteit. In een wereld die steeds afhankelijker wordt van het internet, is digitale toegankelijkheid cruciaal om ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft. Digitale toegankelijkheid betekent dat websites en apps ontworpen zijn op een manier die voor iedereen begrijpelijk en bruikbaar is.

Voldoet uw website nog niet aan de wettelijke vereisten voor digitale toegankelijkheid? Dan is dit het moment om de WCAG-richtlijnen serieus aan te pakken, aangezien in juli 2025 de European Accessibility Act (EAA) ingaat. Deze wet schrijft bindend voor dat webshops, websites en financiƫle diensten volledig digitaal toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Voor dat het zover is, moet er nog heel wat werk worden verricht door de makers van digitale diensten. Bijvoorbeeld het aantonen dat een website nu wel toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Valori, een bedrijf gespecialiseerd in het leveren van waardevolle IT-kwaliteit, is gestart om toegankelijkheid een vanzelfsprekend onderdeel van software testen te maken.

Heeft u hulp nodig met uw website? Valori hoort graag wat wij voor u kunnen betekenen!