Jeremy Twigt: “Ik ben groot voorstander van geautomatiseerd testen”

dinsdag 22 januari 2019

Pega-testconsultant Jeremy Twigt is als senior testspecialist namens Valori gedetacheerd bij financiële instelling, waar hij zijn werktijd verdeelt tussen Amsterdam en Leeuwarden. Het opzetten van geautomatiseerd testen is slechts één van zijn aandachtsgebieden. “Ik ben redelijk energiek, dat komt in mijn werk goed van pas!”

8.05 uur: Content squad

“Om 6.00 uur gaat de wekker, een half uur later zit ik in de auto op weg naar Leeuwarden. Mijn dag begint met het checken van mijn mail en werkplanning. Ik maak hier deel uit van één van de drie content squads die werkzaam zijn voor de afdeling Collections. Deze afdeling beheert achterstallige betalingen inzake hypotheken, zakelijke kredieten en particuliere kredieten/betaalmiddelen. Ons squad houdt zich bezig met het laatste. We zijn met zeven mensen, inclusief een andere Valori-collega, zo meteen hebben we onze dagelijkse Stand-up.”

9.05 uur: Stand-up

“De basis van mijn opdracht is het programma dat gevoed wordt door alle betaalsystemen. Als gevolg van aanpassingen en nieuwe functionaliteiten is dit systeem voortdurend in beweging, evenals alle aanpalende systemen. De Stand-up van vandaag biedt geen spannende berichten, we liggen op schema.”

9.47 uur: Junior begeleiden

“Toen ik bij Valori kwam werken, werd mij gevraagd of ik mijn vakkennis met anderen wilde delen. Valori heeft een eigen opleidingsinstituut en met mijn 25 jaar werkervaring draag ik daar graag aan bij. Met als gevolg dat ik nu een jongere collega-Valoriaan begeleid die bij de opdrachtgever in Amsterdam werkzaam is en daar wat moet wennen aan het reilen en zeilen in zo’n grote corporate organisatie. Tijdens een koffiemoment bel ik volgens afspraak met deze collega en kan ik antwoord geven op een paar vragen. Fijn om te doen.”

10.10 uur: Stories refinen

“Voor deze ochtend heb ik gepland staan om vier van de vijf stories voor een nieuwe sprint te refinen op test- en risico aandachtsgebieden. Die focus op de reguliere bewegingen van het systeem vormt één van de twee stromingen in mijn werk. De andere richt zich op het opzetten van geautomatiseerd testen, daar ga ik vanmiddag mee aan de slag.”

11.50 uur: Rondje door Leeuwarden

“Om de drukte in de kantine te voorkomen, haal ik er bijtijds een broodje. Daarna ga ik lekker buiten een rondje lopen, lunchtijd is voor mij het moment om even de benen te strekken en het hoofd leeg te maken.”

13.24 uur: Geautomatiseerd testen

“Tijd voor een overleg met onze test tribe, binnen ons gremium willen we het niveau van het testproces omhoog brengen. Ik ben groot voorstander van geautomatiseerd testen, het verhoogt altijd de kwaliteit en scheelt zó veel tijd. Om betere regressietesten te kunnen verrichten, zijn we teststraten aan het inrichten met o.a. Selenium en Jenkins. We bespreken de voortgang en daaruit rollen voor mij diverse taken voort. Die pak ik meteen op.”

15.32 uur: Nieuwe release

“Eén van de configuratoren stuurt een melding dat er een nieuwe release gedaan is op de testomgeving. Mooi, daar had ik rekening mee gehouden in mijn planning. Ik besteed de rest van de middag aan het uitvoeren van testen op deze release.”

17.19 uur: Vier keer per week sporten

“Tijd om naar huis te gaan rijden. Vier avonden per week staat er sport in mijn agenda, niet voor mezelf maar voor mijn twee kinderen. Vanavond ben ik niet bij het turnen of dansen van mijn dochter, maar breng ik mijn zoontje naar judo. Daarna ga ik thuis mijn vakkennis bijspijkeren, ik verdiep me momenteel verder in Selenium en Java. Ik ben autodidact, gedreven én energiek. Dat komt in mijn werk allemaal goed van pas!”

E-book werken bij Valori