Jeroen Cramer: "Met een grijns op ons gezicht bespraken we de moeilijkste vragen"

dinsdag 8 januari 2019

Moment:

donderdag 29 november 2018, 17.00 uur

Waar:

hoofdkantoor Valori, Utrecht

Gebeurtenis:

Pega Chapter meeting

Bijzonder, omdat:

“Tijdens ons jaarlijkse Pega Chapter weekend, afgelopen oktober, werd besloten om vier zogeheten ‘Pega Pilaren’ op te richten, specialisatiegroepen die hun kennis en kunde benutten om onze dienstverlening op een hoger niveau te tillen. Uit de vier Pilaren Pega Agile studio, Pega CSM, Pega Robotics en Pega Core koos ik voor deelname aan de laatstgenoemde groep. Op 29 november kwam deze groep voor het eerst op het kantoor van Valori samen, om te bespreken wat we kunnen, wat er bij ons allen speelt, wat we daarbij zoal tegenkomen en hoe we onze Pilaar kunnen gaan opbouwen.

Daar zaten we dan, een stel vakgenoten die stuk voor stuk gèk van hun vak zijn, allemaal met ideeën, vaardigheden en mooie plannen. Met een grijns op ons gezicht bespraken we serieus de moeilijkste vragen, nóg moeilijkere dromen en de mogelijke wegen om die dromen te kunnen realiseren. De energie die al snel ontstond, is haast niet in woorden te omschrijven. We waren bekende vreemden, maar op professioneel niveau werden we direct vrienden. Niemand was beter dan de ander, integendeel: een kwetsbare opstelling was geen zwaktebod, maar juist een krachtig uitgangspunt om ontbrekende kennis aan te vullen. Het enthousiasme van dat moment hebben we niet meer losgelaten.
Op een bepaald moment moesten we de vergaderruimte verlaten omdat het kantoor dichtging, maar we zijn de dagen erna gewoon verder gegaan met elkaar enthousiasmeren en het oppakken van alle plannen.

Dat enthousiasme is aan mij goed besteed, ik ben echt een fan van Pega. Het is misschien niet het allermakkelijkste systeem om onder de knie te krijgen, maar er zit echt van alles in.

Voor 2019 hebben we ons als doel gesteld om als team allemaal gericht gecertificeerd te zijn, om zo allereerst een platform van kennisdeling te kunnen opzetten. Daarnaast zijn er twee Pega-trainingen, de PegaAPI en PegaUnit, die nu nog door andere chapterleden gegeven worden, maar die wij zelf willen gaan verzorgen. Ook daarvoor moeten we de benodigde kennis en ervaring opdoen. Daar kijk ik nu al naar uit.

Die bijzondere Pega Core meeting was dus wel mijn Valori-Moment. Na afloop was ik vól van Valori. En dat ben ik dus nog steeds.”

E-book werken bij Valori