Sectorrelease 2020

dinsdag 14 juli 2020

Het is ieder jaar een terugkerend fenomeen in de energiewereld: de Sectorrelease onder regie van de NEDU, het verbindend platform van de Nederlandse energiesector. Het doel van een Sectorrelease is dat nieuwe regelgeving of nieuwe afspraken uit de energiemarkt, gelijktijdig, door alle marktpartijen wordt doorgevoerd. De wijzigingen in de release hebben een wisselende ‘impact’. Als marktpartij is het daarom van groot belang om je goed voor te bereiden, zodat de risico’s bekend zijn, de implementatie zonder verrassingen verloopt en de eigen processen hierna gewaarborgd blijven.

We delen graag onze kennis over Testen en Business Analyse binnen de energiemarkt. In een serie inhoudelijke whitepapers nemen wij je daarom mee in een analyse op de aankomende Sectorrelease. We behandelen daarbij per keer één wijziging binnen de release. Door middel van een risicoanalyse, een impactbepaling en de nodige aanwijzingen hopen wij bij te dragen aan een zorgeloze implementatie van de wijziging.

De Sectorrelease 2020 omvat een zestal wijzigingen:

Wijziging

Omschrijving

IC 218

Stoppen uitwisseling verblijfsfunctie en complexbepaling

IC241Vervangen Standaard Jaar Verbruik (SJV) door Standaard Jaar Inname (SJI) en Standaard Jaar Afname (SJA)
IC 237
Nieuw bericht correctie meetverbruik

IC223

Informeren marktpartijen bij geannuleerd klantverzoek grootverbruik

IC224

Toevoegen aansluitcapaciteit grootverbruik (GVB) aan stamgegevens

IC246

Toevoegen SJI/SJA aan stamgegevens programma verantwoordelijke (PV)

Wij brengen ongeveer iedere week een nieuwe paper uit in de serie. Zodra deze beschikbaar komt, is deze vanaf deze pagina te downloaden.

Mocht je na het lezen van dit document nog vragen hebben, dan kunnen onze consultants de inhoud persoonlijk toelichten.