Software tester: een Meet & Greet, wie wil dit nu niet?

dinsdag 10 september 2019

Al jaren ga ik naar het TestNet voorjaars- en najaarsevent. Ook dit jaar weer.

Wat mij betreft een mooi event om te netwerken met Valorianen en kennis op te doen. Elk event presenteren een aantal Valorianen ook over de ontwikkelingen in het vakgebied van Testen. Tijdens het aanstaande najaarsevent verzorgen we een workshop en presentatie. In dit blog vertel ik je wat meer over wat achter de schermen gebeurd, naar aanloop van een nieuw TestNet event.

Wat wordt onze bijdrage aan het TestNet event?

In aanloop naar het aanstaande TestNet najaarsevent waar ik Valori op de informatiemarkt zal representeren, ontstond de vraag wat we van Valori willen laten zien aan de bezoekers tijdens dit event en wat hiermee willen bereiken. Al snel hadden we een doel geformuleerd: mensen uitdagen en uitnodigen voor een meet & greet. Al jaren speelt er de discussie dat er tijdens een TestNet vaak dezelfde mensen met elkaar netwerken – wat natuurlijk super leuk is - maar het is juist ook leuk als er nieuwe vakgenoten naar het event komen. Zo ontstond ook het “wilde” plan voor een meet & greet met Valori. We hebben dit onder de aandacht gebracht via onze website en geïnteresseerden in het testvak.

Thema: Over testen gesproken

Dit jaar is het thema “Over testen gesproken”, en daar kunnen wij wel wat mee! We hebben diverse testen verzameld waarmee we op onze stand de aanwezige testers gaan uitdagen. Ik vind dat enorm leuk en ben benieuwd of jij dit ook aan durft. Ook gaan we onze DevOps Improvement game onder de aanwezigen verloten. Omdat ik nog niet alle ins en outs van deze game wist, had ik mij gelijk opgegeven voor ons klantevent CI/CD op woensdag 5 september waar deze game ook werd gespeeld. Ik vind het gaaf om te zien hoe mijn collega’s complexe zaken klein weten te maken naar logische zaken door bijvoorbeeld gebruik te maken van een game. Het typeert mijn collega testconsultants dat ze altijd streven naar kwaliteit met pragmatiek. Zo is er naast de Scrumbattle, de Kanban game nu ook het DevOps Improvement Game ontwikkeld. Ik als niet IT-er vind het soms lastig om de ontwikkelingen te volgen waar mijn collega testconsultants zich mee bezig houden, maar door het spelen van een game kan ik met weinig kennis van zaken toch snel de principes leren kennen en dat vind ik meesterlijk.

DevOps improvement game

Ook nu startte ik weer geheel blanco aan deze game en heb ik echt de flow beleefd en snap ik ook het principe. Wat ik nog leuker vond om mee te maken, was het enthousiasme van de deelnemers, die ieder met verschillende achtergronden, kennis en ervaring de game speelden. Ik hoorde bijvoorbeeld dat men het een eyeopener vond om tijdens de game bezig te zijn met Technical Debt, waar dat tijdens het werk nog wel eens ondergeschoven is. Iemand zei letterlijk: “Je gaat in dit spel echt puzzelen hoe je het beste je sprints etc. in kunt delen en welke items je gaat doen om het spelletje te winnen, terwijl je dat natuurlijk in je werk net zo kunt doen”. Grappig vond ik ook dat elk team een pion kreeg variërend van de heks uit Doornroosje tot een stuk steen dat het team “Rock” werd. Zoiets is een leuke toevoeging aan het spelletjes element. Mooi om te zien dat de deelnemers na afloop geïnspireerd de zaal verlieten en tijdens de afsluitende borrel er veel interesse was om dit spel met collega’s te gaan doen.

Software testers, komen jullie naar onze meet & greet?

Mijn tip is om je nog snel aan te melden voor een Meet-up met het Valori recruitment team en jezelf te testen, met als klap op de vuurpijl de kans om onze DevOps improvement game te winnen voor jou en je collega’s.

E-book werken bij Valori