Software testers, saai? Nee! Ons personeelsuitje was één groot feest

dinsdag 10 oktober 2017

Wat is de leukste manier om de betrokkenheid binnen je bedrijf te vergroten? Wat mij betreft een feestje! Mijn collega’s zeggen weleens “jij vindt altijd alles leuk”. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, maar ik sta wel open voor nieuwe ervaringen. Feestjes zijn volgens mij goed voor de betrokkenheid binnen een bedrijf en teambuilding tussen collega’s. Ik was daarom in mijn nopjes toen bleek dat we in het weekend van 15 september met alle Valorianen en hun partners naar Texel zouden afreizen. Hoe dat ging, vertel ik in dit artikel!

Alle Valorianen verzamelen

Als enorme Waddeneilanden fan keek ik al lang naar dit weekend uit. Ondanks het zeer diverse gezelschap, bevatte het programma voor iedereen wel een passende activiteit. Want alle collega’s gingen mee, van jong tot oud, van zwanger tot super fit. Zeevissen, een tour over Texel te maken of een speurtocht doen, allemaal even leuke activiteiten. Zelf deed ik mee aan de tour. Ik heb veel geleerd over het eiland en het was gezellig met de collega’s in de bus. Maar Valori zou Valori niet zijn, als ons niet nog een uitdagende activiteit te wachten stond.

Expeditie Valori voor sportieve nerds

Als je op een eiland verblijft, moet je natuurlijk in een strandtent chillen. Nadat we daar werden vermaakt door stand up comedians, gegeten hadden van de overheerlijke barbecue was het de beurt aan een bigband en dj. Tot in de late uurtjes gingen de voetjes van de vloer! De volgende dag was het tijd om de strijd met elkaar aan te gaan. In teams moesten we allerlei proeven doen en elkaar verslaan. Expeditie Robinson was er niets bij! Software testers worden vaak wat nerdy afgeschilderd, maar niets is minder waar. Iedereen deed fanatiek mee en toonde sportiviteit. Na het diner vertrok iedereen voldaan weer naar het vasteland. En pas op de weg naar huis realiseer je je hoeveel waarde zo’n weekend heeft.

Meer dan persoonlijke ontwikkeling

In een weekend zoals dit staat plezier maken natuurlijk voorop. Maar ik vind het ook mooi om te zien hoe het de band tussen collega’s versterkt en welke verbindingen er ontstaan. Ik ben trots op deze gave groep mensen en vind het fantastisch om hier deel van uit te mogen maken. Al die speciale ervaringen zorgden ervoor dat ik na dit weekend met hernieuwde energie aan het werk ging. De verhalen zullen hier nog lang naverteld worden. aar doe ik zelf vrolijk aan mee. Niet alleen in mijn blog, maar zeker ook tijdens de gesprekken die ik heb met sollicitanten. Want ook al staat persoonlijke en zakelijke ontwikkeling bij ons voorop, dit soort activiteiten maken het toch wel extra leuk om bij Valori te werken.

De mens maakt het bijzonder

Dit soort activiteiten kunnen wat mij betreft niet vaak genoeg georganiseerd worden. Dan realiseer je je weer dat het allerbelangrijkste aan je werk je collega’s zijn. De mensen met wie je werkt, maken het zo bijzonder. Ben je na mijn verhaal nieuwsgierig naar de activiteiten die we binnenkort gepland hebben en houd je als software tester ook wel van een feestje? Je bent welkom voor een kop koffie of thee en een goed gesprek!