Hoe performt het planningssysteem van ziekenhuisbedden?

maandag 15 juni 2020

Testen, Testen, Testen! Dat is het devies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor de bestrijding van het coronavirus, logisch voor een crisis zo levensbedreigend en impactvol. Sinds donderdag 12 maart is ons kantoor grotendeels gesloten en volgen we de richtlijnen van het RIVM. Alle Valorianen werken vanuit huis (voor de klant) en overleggen doen we via videoconferencing.

Serious business

Daarnaast heeft Valori belangeloos de recente aanpassingen getest aan 2TWNTY4 waarmee we geholpen hebben om de applicatie geschikt te maken als capaciteitsplanningssysteem voor ziekenhuisbedden, essentieel in deze coronatijd. Het was geweldig om hier een bijdrage aan te leveren. Nu is het van een andere orde, maar testen, testen, testen is voor Valori altijd het devies...

2TWNTY24 hét planningssysteem voor ziekenhuisbedden in Nederland

Tribelead Valori Continuous Testing, Marco van Harn, werd benaderd door Sauce Labs, onze partner op het gebied van Test Automation, met de vraag of wij heel snel, eigenlijk onmiddellijk, in staat waren om een performancetest op te zetten voor de applicatie 2TWNTY4. Die performancetest moest aantonen of 2TWNTY4 robuust genoeg is om in deze coronacrisistijd te dienen als planningssysteem voor ziekenhuisbedden van alle ziekenhuizen in Nederland. Marco heeft intern wat rondgebeld en al snel konden we een team samenstellen van ervaren performancetesters. Richard Smits, Eduard Hartwich en Maarten Metselaar zijn meteen aan de slag gegaan.

Geslaagde performancetest

Het testteam heeft binnen een dag 2TWNTY4 kunnen onderwerpen aan een performancetest. Deze test heeft aangetoond dat het systeem in staat is om de planning van de ziekenhuisbedden te ondersteunen. De gebruikersbelasting (load) die daarbij werd gesimuleerd, hebben ze afgestemd met de klant. Daarna zijn er scripts gemaakt in het performancetesttool Neoload dat door Neotys gratis ter beschikking is gesteld. Als laatste is de load gesimuleerd die op het systeem komt te staan wanneer 80 ziekenhuizen elke 5 minuten mutaties insturen. Afgezien van een aantal kleine punten, is 2TWNTY4 geslaagd voor de test!

Trots

Dit verhaal maakt mij trots. De flexibiliteit en professionaliteit van mijn collega’s hebben bijgedragen aan de succesvolle implementatie van een applicatie, die in deze coronacrisistijd belangrijk is voor heel Nederland!

De meerwaarde van Valori Chapter Zorg

Dit verhaal bevestigt dat we de juiste keuze hebben gemaakt, door eind 2019 te starten met Chapter Zorg. Chapter Zorg is een groep collega’s binnen Valori, die zich richten op het testen van systemen en software in de zorgverzekerings- en zorgverlenersmarkt. Doordat zij veel kennis hebben van de zorgmaterie, ervaring hebben in het testen van de belangrijkste zorgverzekeringsapplicaties en EPD’s, en op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in de sector, leveren ze extra meerwaarde bij onze klanten, naast de waarde die ze leveren als testprofessional. Belangrijkste reden voor de meesten om te kiezen voor Chapter Zorg is de relevantie van het vakgebied. Op deze manier kun je met je testwerkzaamheden een belangrijke bijdrage leveren aan een van de meest belangrijke én tastbare sectoren van Nederland.

We helpen graag

Heeft jouw organisatie een soortgelijke uitdaging? We helpen graag. In deze moeilijke tijden doen we dat in voorkomende gevallen eventueel kosteloos.

Of wil je juist meer weten hoe het is om/of wil je als testprofessional aan de slag te gaan in de zorg? Laat het ons weten, we nemen snel contact met je op!

Wil je weten hoe het zit met de performance van jouw IT systeem? Laat het ons testen!

Neem contact op