Factbased continu verbeteren

Factbased verbeteren van teams, software-assets en ontwikkelprocessen

Objectief, rijk inzicht wijst de weg naar de juiste interventies

Bij problemen

Lopen al jouw projecten volgens plan? Zijn aanpassingen of uitbreiding voorspelbaar? Of voorspelbaar moeizaam? Kwaliteitsproblemen in een softwareportfolio uiten zich bij pogingen deze te veranderen. Onvoldoende inzicht in de echte technische staat vooraf, zorgt voor onaangename verrassingen onderweg. Dan volgen noodgrepen onder tijdsdruk met nieuwe kwaliteitsproblemen als gevolg. Valori doorbreekt die vicieuze cirkel voor jou.

Bij professionalisering

Domineert de druk van vandaag de voorbereiding op straks? Nieuwe projecten, nieuwe ambities, nieuwe technologieën, nieuwe mensen..... Software-ontwikkeling en -beheer is continu in beweging. In een groot krachtenveld. Dat betekent structureren, focus aanbrengen en feedbackmechanismen inrichten.

Bij Agile

Begrijp ons niet verkeerd. Valori staat voor Agile. Agile betekent wendbaarheid in software-ontwikkeling. Dat is goed voor jouw innovatiekracht. Maar Agile heeft ook een prijs: kwaliteitsproblemen op de middellange termijn. Dan bedreigt Agile juist jouw wendbaarheid. Wij helpen om Agile wél effectief te laten zijn. Het resultaat is duurzame wendbaarheid. Juist dat bepaalt jouw strategisch succes.

Feedback

Wij brengen in kaart hoe de ontwikkeling van software bij jou of jouw leverancier gaat. We kijken naar werkwijze/proces, het team, de techniek en de output: de software. Onze tools en methoden geven objectief en kwantitatief inzicht. Factbased feedback noemen wij dat. Rijke feedback die de weg wijst naar gerichte interventies voor verbetering.

Verbetering

Wij begeleiden IT-organisaties bij hun professionalisering. Pragmatisch, toekomstgericht en met behulp van slimme methoden en tools om de juiste interventies te bepalen, van een actieplan op achterstallig onderhoud tot procesoptimalisaties en training van jouw teams. Waar wij zijn geweest lopen projecten beter.

Kwaliteitszorg

Wij zorgen voor heldere kaders, principes en KPI’s voor jouw software-processen of uitbestedingsrelatie, inclusief de monitoring. Het resultaat is grip op de voortgang. Verborgen kwaliteitsproblemen met software, architectuur of proces komen boven tafel. Bovengenoemde problemen krijgen maat en getal, inclusief adviezen hoe ze op te lossen. Slechte software kan de wereld uit. Om te beginnen: jouw wereld uit.