Leon Schaap: "Vanaf mijn eerste werkdag voelt Valori als een hechte club"

Leon Schaap werkt sinds september 2021 als testprofessional bij Valori. Waarom heeft hij voor Valori gekozen en wat is zijn indruk tot nu toe? Leon legt het in dit artikel graag aan je uit.

Van Talent Sourcer naar QA

Voor mijn overstap naar Valori werkte ik als Talent Sourcer, met name binnen IT. Om mijn doelgroep beter te begrijpen en inhoudelijk de juiste gesprekken te kunnen voeren, vond ik het belangrijk om meer over IT en de IT-branche te weten te komen.

Toen het tijd werd voor een nieuwe uitdaging, maakte ik de carrière switch van Recruitment naar IT. En dan specifiek Software Testen. In het Testvak komen voor mij twee hele belangrijke aspecten samen, communicatie en waarde toevoegen aan het eindproduct. Precies waar ik energie van krijg. Als Test Consultant ben je als ‘spin in het web’ continu aan het schakelen met de betrokken teams. En altijd bezig met QA-vraagstukken zoals: “Hoe kunnen we software(oplossingen) nog beter maken?”

Het Traineeship was de oplossing

Via een bekende ben ik bij Valori terecht gekomen. Ik werd getipt en toen ik op de website las over het Valori Traineeship was ik om. Ik had al de nodige theoretische IT-kennis maar nog niet voldoende om direct als Software Tester aan de slag te gaan. Dit Traineeship was de oplossing. Mijn eerste gesprek met Frances (een van Valori’s recruiters) was prettig. Ze nam echt de tijd voor ons gesprek en dat maakt het juist persoonlijk en fijn.

Vanaf mijn eerste werkdag voelt Valori direct als een hechte club. Dit komt omdat je tegelijk met andere trainees begint en daarmee tijdens het Traineeship een sterke band opbouwt. Maar zeker ook door de sfeer binnen de organisatie zelf. Het Traineeship beviel mij heel goed. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk? Dan raad ik dit traject iedereen aan.

Meer weten over Valori en het traineeship? Kijk op www.werkenbijvalori.nl of neem contact op met onze recruiter Frances Duivenvoorde.