Pega-experts en Full-stack testers

MKB Brandstof biedt zelfstandige ondernemers een autopas met handige apps voor tanken, carwash en parkeren. De transacties worden fiscusproof bij de klant aangeleverd op één verzamelfactuur. Daarnaast kunnen ondernemers terecht bij de gratis Adviesdesk Fiscaliteit & Mobiliteit en is er een inspiratieplatform ‘Groeifactor’, waar ondernemers leren van elkaars verhalen.

Om ondernemers in Nederland sterker te maken, heeft het team van MKB Brandstof (dat overigens geen onderdeel is van MKB Nederland, maar volledig zelfstandig opereert) een aantal maatschappelijke doelen omarmd: sociale bedrijfsvoering uitdragen, tegenwicht voor multinationals organiseren, de transitie naar een olievrije wereld versnellen en de ecologische footprint verkleinen door alternatieven voor autobezit te bieden. De autopas van MKB Brandstof wordt inmiddels gebruikt door zo’n 90.000 pashouders, die maandelijks samen ruim 350.000 transacties verrichten.

“De systemen waaraan mijn ICT-team werkt, zijn o.a. verantwoordelijk voor het ontvangen en verwerken van de transacties, facturatie, incasso en het debiteurenbeheer,” vertelt Matthé van Daalen, Teamleider ICT bij MKB Brandstof. “De core van ons systeemlandschap bestaat uit Pega en AWS, mijn team wordt gevormd door 15 medewerkers die hierin gespecialiseerd zijn. Het is een gemotiveerd team met veel know how: productowners, developers, business architecten, Dev-ops, een IT-architect en twee testers van Valori werken intensief met elkaar samen.”

Inhouse development

De komst van de twee Valorianen naar MKB Brandstof is het gevolg van een stevige ambitie binnen dit ICT-team: twee jaar geleden is besloten tot het realiseren van inhouse development. Matthé: “In de kern van ons ICT-landschap, daar waar wij wendbaar willen zijn, willen wij niet werken met standaard software pakketten. Configuratie naar onze veranderende eisen en wensen is niet eenvoudig te realiseren. Met ons eigen in-house Scrum development-team zijn we in staat om Agile te werken en verrassend snel (deel)opleveringen te doen. Aan onze back-end applicatie, genaamd Backy, wordt intussen volop gebouwd. Eerste versies zijn reeds live. Op het gebied van kwaliteit hebben we het afgelopen jaar een belangrijke stap gezet door professionele Agile-testers in het team op te nemen. Onze stack bestaat uit Pega en AWS, daarom zochten we testers die in beide systemen gespecialiseerd zijn. Die vonden we bij Valori, een bekende speler binnen de Pega-community in ons land.”

Pega-experts én Full-stack testers

“Het bijzondere aan Valori is dat ze professionele testers leveren die niet alleen over de nodige Pega-expertise beschikken, maar die ook Full-stack kunnen testen: onze stack wordt volledig door de Valorianen Hasan en Alex getest. Mooi om te zien is ook dat zij passie en energie halen uit het vervullen van die rol. Deze combinatie van gespecialiseerde kennis en plezier in testen is uniek en komt goed van pas bij deze IT-transitie.

Ons streven is om medio 2018 met onze eigen applicatie ‘Backy’ de belangrijkste diensten te kunnen ondersteunen. Een flinke uitdaging, maar ik ben ervan overtuigd dat dit ons gaat lukken.”