Testafdeling EDSN staat als een huis met hulp van Valori


Energie Data Services Nederland (EDSN) werkt aan de centrale marktfacilitering voor de energiesector. Zij speelt een sleutelrol in het betrouwbaar en betaalbaar houden van de huidige energiemarkt. Sinds 2013 werkt EDSN samen met de netbeheerders hard aan het stapsgewijs verenigen van de groeiende stroom aan marktdata binnen één centrale ICT-infrastructuur.

Gina Koobs, testmanager EDSN: “In 2013 is EDSN begonnen met een flinke professionaliteitsslag op de testactiviteiten binnen EDSN. Destijds werd de afdeling bemand door één persoon. Om dit uit te breiden werd gewerkt aan de afdeling ‘Center of Excellence Test’. EDSN had nog niet de competenties in huis om deze afdeling goed op te bouwen. Gelukkig vonden we dé aanvullende competenties bij Valori.”

We zijn gegroeid van één test-collega naar een professionele afdeling

Jurgen van Erp, accountmanager Utilities, Valori: “Om EDSN op weg te helpen hebben we een collega aangedragen die naast testmanagement ook onderlegd is in Agile-coaching. We zijn begonnen met het opstellen van een future proof testbeleid. Essentieel, omdat dit beleid nu naadloos overgaat in de Agile werkwijze waar EDSN mee gestart is. Vervolgens hebben we de stappen gezet die nodig zijn om tot een goed functionerende afdeling te komen. Management, afspraken, aanhaken van stakeholders, creëren van teams, kennisoverdracht. In overleg met het team hebben we het hele proces, efficiënt en succesvol, ingericht.”

De juiste specialisten op het juiste moment

Gina: “Inmiddels staat onze afdeling als een huis en hebben we de competenties van Valori daar niet per se meer voor nodig. Maar het contact met Valori is zeker niet voorbij! Een aantal keer per jaar starten wij flinke, test-gerelateerde, projecten. Dan komen we handen tekort. Valori is de partij die op zo’n moment de juiste mensen weet aan te stellen, zodat wij voldoende mankracht hebben om de klus te klaren. Deze mensen hoef je niets te vertellen, zij kunnen direct aan de slag!”

Jurgen: “Marktfocus is voor ons heel belangrijk. Wij weten wat er speelt in de energiebranche, selecteren mensen met de genen die hierbij passen en leiden hen zo op dat ook zij alle ins and outs van de branche kennen. Dat betekent dus ook dat zij, naast marktkennis, alles weten over de bijbehorende applicaties, functionaliteiten en implementaties. Feit is dat wij dit ontzettend serieus nemen. Wij voelen ons partner van onze klanten en staan ervoor dat zij de hulp krijgen die zij nodig hebben.”

Het contact met Valori is uiterst prettig en collegiaal

Gina: “Naast handen en competenties heeft Valori veel kennis op het gebied van onze processen en functionaliteiten. Voor ons is het heel prettig dat wij regelmatig met Valori kunnen sparren, informatie kunnen uitwisselen en zo van elkaars ontwikkelingen op de hoogte blijven. Dit contact verloopt echt heel prettig en collegiaal.”