Tijd voor de juiste Agile werkwijze! Valori legt de vinger op de zere plek.


“Valori bood de kennis en training die nodig was om te voldoen aan alle principes van Agile.”

MAIN Energie is een energieleverancier die zich richt op de zakelijke markt en is gevestigd te Diemen. Met kernwaarden als persoonlijk contact, transparantie en innovatie zijn nieuwe applicaties en innovaties dagelijkse kost. In 2018 hebben wij het team van developers geadviseerd en geholpen met het implementeren en gebruiken van de Tosca tool, zodat zij hun applicaties continu, geautomatiseerd kunnen testen. Hierdoor blijft meer tijd over voor het ontwikkelen van mooie applicaties. De volgende stap voor samenwerking bleek een hele logische. Hoe kan MAIN Energie haar IT-teams zo inrichten dat zij die gewonnen tijd optimaal kunnen besteden?

Jeroen Tabor: “De Agile werkwijze… we dachten dat we er al goed mee werkten. We hadden teams, werkten in sprints. Toch had ik het gevoel dat het beter kon. De ontwikkelingen van onze software waren beperkt, user stories kwamen niet goed tot stand. Daar moesten we iets mee.”

“Een Professionele Scrum Master om onze Agile-werkprocessen te optimaliseren… Dat was de eye-opener die wij nodig hadden!”

“De eye-opener kwam van Valori. Zij luisterden naar onze uitdagingen, analyseerden ons werkproces en kwamen al snel tot de conclusie dat wij de rollen die passen binnen de Agile werkwijze niet goed hadden ingevuld. Sommige rollen waren zelfs helemaal niet aanwezig. Het advies? Zo snel mogelijk zorgen voor een professionele Scrum Master. Om dat te realiseren hebben we de tweedaagse training ‘Professional Scrum Master (PSM) bij Valori gevolgd.”

“De trainer van Valori gaf ons team inzicht in herkenbare casussen en direct toepasbare handvatten”

“Tijdens het volgen van de training werden we geconfronteerd met de verschillende rollen die nodig zijn binnen een Agile organisatie. Je leert hoe je op de juiste manier user stories opstelt, stand-up meetings organiseert en hoe je refinement sessies houdt. Het was direct duidelijk dat onze trainer de nodige praktijkervaring had en mede hierdoor de theorie perfect beheerste. De behandelde casussen sloten dan ook precies aan bij de realiteit. Al met al was het hele team ontzettend enthousiast!”

“Dankzij de training van Valori halen wij nu het maximale uit onze werkprocessen”

“De training heeft echt impact gehad op onze organisatie. Nadat iedereen de principes van Agile had begrepen, was het zaak om dit in ons DNA te verwerken. Gelukkig was onze directie al snel overtuigd en zijn er uit eigen gelederen twee productowners aangesteld binnen onze IT-afdeling. De training heeft ervoor gezorgd dat we nu echt het maximale halen uit onze Agile-werkprocessen. We behalen goede resultaten en dat geeft een heerlijk gevoel van comfort. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen!”