TOSCA training voor BAE-medewerkers

BAE Systems is een wereldwijd opererend bedrijf met circa 83.100 werknemers dat actief is op het vlak van defensie, lucht- en ruimtevaart en beveiliging. Het bedrijf ontwikkelt en levert producten en diensten voor lucht-, land- en zeestrijdkrachten, evenals geavanceerde elektronica, beveiliging, informatietechnologie en ondersteunende diensten.

BAE Systems werkt sinds kort met Tricentis TOSCA. Deze testtool is ontworpen om zo laagdrempelig en gebruiksvriendelijk geautomatiseerde testen te ontwerpen, te updaten, uit te voeren en te analyseren.. In oktober 2017 werd Valori tijdens een Tricentis-evenement in Wenen geaccrediteerd als gecertificeerde implementatie- en trainingspartner. In deze hoedanigheid verzorgde Valori een twee weken durende Tricentis TOSCA-training voor een tiental BAE Systems-medewerkers en drie deelnemers van Accenture. Het doel was deelnemers te instrueren in het optimaal inzetten van de software en gebruik maken van de geboden functionaliteiten.

"BAE Systems heeft het 'Phoenix-project' opgezet om TOSCA te implementeren als een geautomatiseerde regressietestmethode', legt Oliver Nowers, consultant bij Accenture, uit. Oliver leidt momenteel het geautomatiseerde testprogramma bij BAE Systems, samen met een klein team dat ook de training heeft bijgewoond. "Het doel van de training was om BAE-medewerkers basisvaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor het werken met TOSCA, maar ook om hen te helpen begrijpen hoe TOSCA binnen hun specifieke bedrijfseenheid kan worden ingezet. Om de impact hiervan te maximaliseren werd het personeel dat de training bijwoonde samengesteld uit een brede dwarsdoorsnede van het bedrijf."

"Veelbelovend"

Mark Schut van Valori verzorgde de training, gewapend met Nederlandse stroopwafels en een assortiment aan verhalen uit de praktijk. Zijn lesmethode is gericht op een goede sfeer in de groep tot stand brengen, alle deelnemers aandacht geven en zorgvuldig omgaan met kritische vragen. Oliver: "Mark was een fantastische trainer. Hij zorgde voor de juiste balans tussen structuur en vrij werken met de tool en wist de stemming er goed in te houden. Hoogtepunt van de week waren absoluut de getoonde vertalingen van het Nederlands naar het Engels. Wat het nog grappiger maakte, was het feit dat we de meeste van deze voorbeelden gedurende de week voorbij hadden zien komen!”

"Het Phoenix Project is de eerste implementatie van TOSCA bij BAE Systems. De training van Valori bleek een uitstekende manier om te ontdekken wat TOSCA allemaal kan en hoe het kan worden ingezet. Na de training is TOSCA succesvol geïntegreerd als een geautomatiseerde regressietestmethode. We hebben grote ambities om de tool binnen BAE uit te breiden en werken nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf om dit voor elkaar te krijgen. De toekomst ziet er veelbelovend uit! "