Valori de juiste specialist op het gebied van (app) testen


“Vooral de snelheid van handelen en deskundigheid van Valori, bood uitkomst”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) maakt ons Koninkrijk veiliger en welvarender en zet zich in voor een eerlijke en duurzame wereld. BZ steunt ook 24/7 Nederlanders in het buitenland. Dit doen ze samen met zowel Nederlandse als buitenlandse partners. Voor Nederland, wereldwijd. Samen met de Verenigde Staten heeft BZ in juni 2019 de Global Entrepreneurship Summit (GES) georganiseerd.

Pyke van Koutrik, Project Manager IT Global Entrepreneurship Summit 2019: “Ons Ministerie is gevraagd om samen met de Verenigde Staten de negende editie van ‘Global Entrepreneurship Summit’, (GES 2019) te organiseren. De GES is een internationaal podium voor ondernemers die innovatieve oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken. Het congres werd gehouden op 3, 4 en 5 juni 2019 en vond dit jaar voor het eerst plaats in Europa. Naast dat het een eer is voor Nederland wat we vooral te danken hebben aan onze ondernemerscultuur, is het voor mij persoonlijk ook een behoorlijk uitdagende opdracht om als projectleider verantwoordelijk gesteld te worden gesteld voor de gehele IT-dienstverlening rondom de GES! Eén van mijn grote uitdagingen was om een mobiele app te laten ontwikkelen voor alle deelnemers aan de GES 2019, met geen seconde downtime. Dankzij het testteam van Valori is de app grondig getest en kon deze vrij van bugs in gebruik worden genomen.

“De flexibiliteit en snelheid van handelen van het testteam was opvallend”

“Het IT-project rondom GES 2019 slokte zoveel tijd op dat het niet meer mogelijk was om met de beschikbare interne capaciteit de app grondig te testen. De ontwikkeling van de app nam ongeveer vier maanden in beslag en er was nog maar één maand over om de app ook daadwerkelijk te testen. Vooral de match making module binnen de app was een belangrijk onderdeel van de functionaliteit van de app. Gelukkig was externe testcapciteit snel gevonden. Onder leiding van een testmanager van Valori, die binnen BZ werkzaam was voor een andere opdracht, werd er binnen vier dagen een testteam geformeerd bestaande uit twee junioren en een ervaren apptestspecialist. Vooral de flexibiliteit en snelheid waarmee het team werd geformeerd en het testtraject is opgezet, vond ik heel bijzonder en opvallend. Ook het feit dat Valori twee junior testers de mogelijheid gaf om ervaring op te doen onder leiding van een ervaren tester, vond ik mooi om te zien.”

“Deskundige specialisten die weten waar ze het over hebben”

Pyke: “Een van de eerste vragen die door het teststeam werden gesteld, was wat de requirements van de app waren. De functionele behoefte was duidelijk maar voldeed de app ook aan de verwachtingen die we ervan hadden? De app werd door het testteam grondig getest op verschillende devices en met alle mogelijke besturingsprogramma’s. Alles werd geprobeerd om de app ‘onderuit’ te halen; daarbij werd niets aan het toeval overgelaten. Het team was duidelijk deskundig. Ze wisten goed waar ze het over hadden. Deze wijze van testen heeft een goede indruk achtergelaten.”

Wat mij vooral uitkomst bood was de snelheid van schakelen naast de grondigheid van testen en deskundigheid van het team. Het resultaat? Een goed werkende app, zonder bugs en downtime. En dat was toch een hele geruststelling, toen uiteindelijk, bij de start van de GES, zo’n 2000 deelnemers tegelijkertijd de app in gebruik namen…!”.