Bart Vrenegoor: "Onze Testconsultants zijn klaar voor de steeds veranderende toekomst"

De Test- en QA-consultants van Valori maken het verschil. Dit vertellen onze opdrachtgevers ons iedere keer weer. Daar zijn we echt ontzettend trots op. En hoe zit het eigenlijk met onze tribes en chapters waarin onze consultants werkzaam zijn. Waarin maken die het verschil? We vroegen het aan Bart Vrenegoor, Tribe Lead Digital Business Testing.

Generalistische specialisten

“De consultants die binnen de Tribe Digital Business Testing werken, zijn stuk voor stuk goede allround testers met brede kennis van IT en testen. Dit houdt in dat onze consultants klantopdrachten kunnen uitvoeren binnen alle facetten van het testvak”, legt Bart uit. “Van het testen van applicaties, het automatiseren ervan, het uitvoeren van een quickscan of het naar een hoger niveau tillen van het testproces. Binnen onze tribe kan het. Gedegen kennis van het vak is dus belangrijk, inclusief kennis van testautomatisering en de technische kanten van ons vak. Ook voor het schouder aan schouder samenwerken met developers draaien ze hun hand niet om”.

“Wat onze Testconsultants verder echt onderscheidend maakt, is hun diepgaande domein- en marktkennis. Binnen Valori focussen we ons op dit moment op de marktgebieden Utilities, Zorg, Overheid en Finance. Onze Testers weten alles van deze markten. Ze kennen de processen uit zo’n markt en de specialistische applicaties die klanten gebruiken. Testers met een achtergrond bij Zorgverzekeraars kennen die specifieke processen en hebben bijvoorbeeld kennis van Oracle Health Insurance. Voor een Tester in de energiemarkt geldt dit voor de energie-transitie en MECOMS of UMAX. Enzovoort. De combinatie van deze specialistische marktkennis én hun kennis van IT is zéér krachtig. Hierin onderscheiden we ons echt in de markt. Zo heeft een aantal consultants een serie artikelen geschreven over de Sectorrelease in de energiemarkt. Een mooi voorbeeld van onze marktkennis”, vertelt Bart trots.

Voorbereid op de toekomst

“Markten veranderen. Er komen nieuwe technologieën: Artificial Intelligence, Blockchain, Machine Learning en Big Data. IT gaat een andere rol spelen. Onze klanten adopteren de technologieën steeds vaker en dit zorgt voor mooie nieuwe projecten voor onze consultants. We zijn voorbereid op de toekomst. Dat betekent dat we de trends op de voet volgen en ons het testen van deze nieuwe technologieën eigen maken. Erg gaaf. Voor consultants betekent deze beweging een mooie kans om zich verder te ontwikkelen en door te groeien in hun rol als tester.”

Focus en ontwikkeling

“Binnen Valori werken we met een functiehuis waarin de verschillende functieniveaus zijn beschreven. Dit geldt als hulpmiddel voor de ontwikkeling van de consultants. Wel zo fijn, want dan weet je wat je te doen hebt om te kunnen groeien naar een volgend niveau. Je stroomt in als junior op niveau 1 of 2 en groeit door naar niveau 6. We zien hierbij ook dat onze collega’s meer ‘intern’ gaan doen, naarmate ze verder doorgroeien. Denk hierbij aan het ontwikkelingen en geven van trainingen, of het uitvoeren van korte consultancy klussen bij klanten. Een ander mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de rol van onze Engagement and Employability Leads (E&E Leads). Naast hun opdracht bij de klant begeleiden ze ook consultants in hun groei en ontwikkeling.”

Werken bij Valori: testen op topniveau

“Wil jij als tester aan de slag? Of heb je soms al wat meer ervaring? En wil je ingezet worden op veelzijdige testopdrachten in diverse rollen? Je begeven op het snijvlak van business en IT? Dan bieden wij jou die mogelijkheid. Kom ons team versterken en verdiep je in één van onze marktfocusgebieden. Of je nu een junior bent of een ervaren tester op zoek naar een andere uitdaging, ik vertel je graag meer over jouw mogelijkheden binnen Digital Business Testing.”