Brian van den Brink: “Het ondernemende karakter van mijn rol Chapter Lead OutSystems geeft energie”

dinsdag 9 oktober 2018

Eén dag per week reserveert Brian van den Brink zijn werktijd voor het Valori Chapter OutSystems. De overige vier werkdagen werkt hij namens Valori in een team bij Rainforest Alliance aan een nieuwe uitdagende applicatie. Een blik in zijn agenda, op een willekeurige werkdag.

9.35 uur: TestNet-presentatie

“Vandaag ben ik met de auto van Amsterdam naar het Valori kantoor in Papendorp gereden, waar ik als Chapter Lead mijn tijd ga besteden aan het Valori Chapter OutSystems. Ik vind het fijn om wat later te beginnen. Op mijn Trello board zie ik welke taken ik op korte termijn moet afronden. Eén van de aandachtspunten betreft de presentatie die ik 10 oktober ga geven op TestNet, bekijk het volledige programma hier. Ons Chapter staat hierbij centraal. De presentatie houd ik samen met een collega die gespecialiseerd is in modeldenken. Ik heb nu een gesprek met haar over de vorm van de presentatie. We spreken af dat ik een praktijkcase ga bedenken die zij voor haar modellen gaat gebruiken.”

11.17 uur: Creatief en innovatief denken

“Vóór de lunch heb ik een afspraak gepland met een sales verantwoordelijke collega binnen Valori, om samen een inventarisatie te maken van mogelijke nieuwe klanten voor mijn Chapter. Hierin zoeken we ook de samenwerking met andere partijen in de markt. Ik vind dit een boeiend onderdeel van mijn functie. Als Chapter Lead wordt het ondernemende talent in je gestimuleerd. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten én je krijgt de kans om creatief en innovatief na te denken over toekomstperspectieven van je Chapter, waar nodig ondersteund door de gevestigde orde van Valori. Ik heb marketing en sales gestudeerd en ik vind het leuk om mijn capaciteiten op dat gebied in mijn Chapter toe te passen. We spreken af dat ik binnenkort met een concreet overzicht kom van klanten waar volgens mij kansen liggen. Daarna haal ik een broodje in de kantine en stap ik in de auto.”

12.59 uur: Advies

“Vanuit Utrecht rijd ik naar Amsterdam. Ik werk vier dagen per week namens Valori bij Rainforest Alliance: een organisatie die duurzame producenten certificeert en een keurmerk vertegenwoordigt voor duurzame producten. Bij deze organisatie ben ik testlead in een Devops-team. Voor testautomatisering gebruik ik Tosca. Daarnaast ben ik nauw betrokken bij de Business Analyse. Dit werk geeft een mooie connectie met mijn Chapter, want we werken hier ook met OutSystems. Onderweg naar Amsterdam word ik gebeld door één van de teamleden met enkele vragen over het testen van specifieke functionaliteiten. Met mijn antwoorden kan de collega aan de slag en ik ga zo in Amsterdam direct even langs.”

14.23 uur: De Three Amigos

“Tot vijf uur staat de agenda gereserveerd voor een refinement sessie. Wij doen dit volgens het Three Amigos principe: de ontwikkelaars, testers en business analisten uit ons team bespreken welke regels bij de specifieke User Stories horen en hoe we deze in OutSystems gaan implementeren. Ons project is uitdagend. We bouwen een nieuwe applicatie met een tweeledig en veeleisend doel: enerzijds is de applicatie bestemd om de members, volgens allerlei specifieke regels van het keurmerk, te certificeren. Anderzijds maakt het systeem het mogelijk om de producten van boer tot eindproduct te traceren. Dit moet zeer nauwkeurig geregistreerd worden. De filosofie van Rainforest Alliance past goed bij mij en samen met de uitdagingen maakt dit het voor mij een mooi project. Het is leuk om bij alle disciplines in het team betrokken te zijn. Bovendien kan ik de ideeën - die ik opdoe in mijn Chapter - mooi hier in praktijk brengen.”

17.40 uur: Testautomatisering met Tosca

“De laatste periode van mijn werkdag benut ik om nog wat te werken aan de testautomatisering op OutSystems met Tosca. Ik tref alvast enkele voorbereidingen op de komende wijzigingen die zijn besproken in de Three Amigos sessie. Om half zeven ga ik naar huis.”

19.22 uur: Lindy Hop

“Mijn vriendin en ik zijn begin dit jaar gestart met danslessen Lindy Hop: een ‘swingdance’ waarbij je danst op jazzmuziek uit de jaren dertig. Vanavond is onze dansavond. Het gaat lekker. Daarna eten we samen thuis en zit de dag er al weer bijna op.”