Freek Meltzer: “Mijn eerste opdracht als testconsultant was meteen geweldig”

dinsdag 7 augustus 2018

Moment:

Laatste werkdag bij eerste opdrachtgever via Valori

Wanneer, waar:

28 juni 2018, Kantoor Zorg & Zekerheid, Leiden

Bijzonder, omdat:

“Na mijn opleiding op de Hotelschool in Amsterdam besefte ik dat ik niet in die wereld werkzaam wilde zijn. Ik ging werken op de afdeling ordermanagement in het backoffice van een telecomaanbieder. Voor het oplossen van voorkomende problemen moest ik regelmatig iets verder achter het systeem kijken en bijvoorbeeld ook met developers overleggen. Dat werkte mijn interesse in IT en via via werd ik geattendeerd op Valori. Ik solliciteerde, werd aangenomen en kwam er in de Masterclass-opleiding terecht. Nadat ik deze had afgerond, startte ik op maandag 10 juli 2017 met mijn eerste opdracht namens Valori, als testcoördinator bij de regionale zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in Leiden.

Ik vond het spannend, deze opdracht vormde het begin van mijn ‘echte’ werk in de IT als testconsultant. Bovendien mocht ik meteen de rol van testcoördinator invullen. Ik werd verantwoordelijk voor het juiste verloop van de testfase in verschillende projecten, een pittige uitdaging.

De projecten waren erg uiteenlopend, variërend van aanpassingen in het Oracle Health Insurance CRM-systeem tot het testen van eindejaarsmailingen, webapplicaties en allerhande wetswijzigingen. Met name het OHI-systeem was compleet nieuw voor me, daar moest ik snel in thuis raken. Mede dankzij de hulp van een ervaren mede-Valoriaan, eveneens bij mijn opdrachtgever werkzaam als testcoördinator, raakte ik in de eerste twee weken goed ingewerkt. Sowieso waren alle collega’s behulpzaam en begripvol.

Al snel bleek dat ik, ondanks mijn relatief beperkte werkervaring in de IT, de tijdens de Masterclass opgedane kennis goed kon benutten om de projecten te leiden. Ik heb bijna een jaar met heel veel plezier voor deze opdrachtgever gewerkt, eind juni was mijn laatste werkdag voor dit project. Dat was voor mij wel een bijzonder Valori-Moment.

Ik kon immers een geweldige eerste opdracht voor Valori met succes afsluiten, het was een periode waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik werkte voor een prettige opdrachtgever samen met fijne collega’s, bij wie Valori heel goed bekend staat. De feedback van de opdrachtgever was positief, ik kreeg regelmatig te horen dat ik voldeed aan de verwachtingen.

Het werk in de IT is ook precies wat ik ervan verwacht had; ik vind het leuk om te achterhalen waarom een systeem niet goed werkt en hoe dat verbeterd kan worden. Inmiddels ben ik geïnteresseerd geraakt in testautomatisering, daar ga ik me verder in verdiepen. Ik heb er nu al zin in.”