Mediha Jasarova: "Tijdens de Inhousedag koos ik voor Valori!”

dinsdag 6 november 2018

Moment:

dinsdag 19 juni 2018, 17.30 uur

Waar:

kantoor Valori, Papendorp

Gebeurtenis:

Inhousedag Valori

Bijzonder, omdat:

“Al langer was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na mijn HBO-studie rechten te hebben afgerond, was ik teleurgesteld in de functies die je met deze opleiding kunt uitoefenen. Ik zocht meer inhoudelijk werk en wilde daarbij wel een switch maken. Mijn neef werkt als Pega-ontwikkelaar en tijdens gesprekken met hem raakte ik geïnteresseerd in IT. Hij vertelde mij dat een collega van hem vanuit Valori gedetacheerd is en over dat bedrijf hoorde hij positieve verhalen. Ik bezocht de site van Valori en heb daar het e-book ‘Werken bij Valori’ gedownload. Dat sprak aan! Een paar dagen later kreeg ik een e-mail met een uitnodiging voor de Inhousedag. Dat leek me een mooie manier om informeel met het bedrijf kennis te maken en dus meldde ik me aan. Samen met een collega bezocht ik de Inhousedag en ik was meteen verrast door het warme welkom. En daar bleef het niet bij!

We kregen allereerst uitleg over wat het werken als tester in de IT inhoudt. Vervolgens deden we diverse rollenspellen, waarbij we met userstories werkten en zo meteen konden kennismaken met testwerk. Dat beviel goed. Nadat het traineeship bij Valori was toegelicht, konden we een uur speeddaten met Valorianen in allerlei functies. Ik raakte steeds enthousiaster, vooral ook omdat ik zag hoe de collega’s hier onderling met elkaar omgaan. In de organisatie waar ik destijds werkte, was hiërarchie enorm belangrijk. Bij Valori gaan ze daar veel nuchterder mee om, ze kijken vooral naar jou als persoon, wie je bent. Dat had ik niet eerder zo meegemaakt. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje en toen besloot ik om met Valori in gesprek te gaan. Tien dagen, drie gesprekken en een assessment later werd ik aangenomen en mocht ik op 1 augustus aan het traineeship beginnen.

In de eerste maand kreeg ik een intensieve opleiding, de masterclass. Hierin werd ik niet alleen opgeleid in het testvak, maar ook in softskills zoals communicatieve vaardigheden en probleemaanpak. Het was een mooie maand, waarin ik samen met mede-masterclassers ook op reis ging naar de Ardennen en Barcelona. Ik had een goede indruk gekregen van de veelzijdigheid van het testvak en de mogelijkheden die hier voor mij liggen. Het beetje twijfel dat ik aanvankelijk had – over de vraag of ik dit werk zonder IT-achtergrond wel zou kunnen doen – was daarmee verdwenen. Na afloop van de masterclass-maand was ik gecertificeerd software tester.

Daarna begon de rest van het masterclass-jaar. Ik kan trainingen volgen, krijg volop begeleiding en ben inmiddels aan het werk bij mijn eerste opdracht. Bij een grote organisatie maak ik als ‘floor walker’ deel uit van een gevarieerd team dat gaat ondersteunen bij de implementatie van nieuwe software. We houden ons bezig met het opstellen van handleidingen en trainingen voor de gebruikers. Ik leer heel veel, ook over de manier waarop bedrijven en projecten in elkaar steken. Het werken in dit team bevalt uitstekend, ik kan echt van mezelf laten horen. Dat miste ik in mijn vorige werk en hier heb ik tenminste het gevoel dat ik er toe doe. Groot voordeel van dit werk is bovendien dat het nooit saai wordt, elke opdracht is anders, je kunt jezelf blijven vernieuwen. Ja, bij Valori heb ik mijn nieuwe uitdaging wel gevonden.”

E-book werken bij Valori