Robbin & Nick: “Tijdens het traineeship in Barcelona werd duidelijk waar Valori voor staat”

dinsdag 24 april 2018

Moment:

Bezoek groep MasterClassers aan Barcelona

Wanneer, waar:

1 maart 2018, Barcelona

Bijzonder, omdat:

“Een onderdeel van het traineeship bij Valori is de Selenium training, deze duurt drie dagen en wordt in Barcelona gegeven,” vertelt Robbin Wijdenes. “De training betreft één van de vele aandachtsgebieden die tijdens de MasterClass aan bod komen. Ik heb luchtvaarttechnologie gestudeerd, maar zocht een baan in de ICT. Na mijn berichtje hierover op LinkedIn werd ik benaderd door recruitment bureau Ir. Olav, zo kreeg ik de kans om bij Valori aan de slag te gaan. In de MasterClass ontmoette ik zeven nieuwe collega’s, net zoals ik enthousiast om te leren en als testconsultant aan de slag te gaan.”

Eén van die collega’s is Nick Triet. Hij studeerde filosofie, maar wilde in de ICT aan de slag. Via-via kwam hij bij Valori terecht, waar hij nu werkt bij de tribe Full-stack Testing en het gelijknamige chapter. “Het traineeship geeft een goed beeld van wat het werk als testconsultant inhoudt,” constateert hij. “Daarnaast krijg je alle kans om de benodigde certificaten te halen, ik heb er inmiddels vier van Tosca in mijn bezit. Na afronding van de MasterClass staan er bovendien diverse avondtrainingen gepland, waarmee je je vakkennis en kunde verder kunt vergroten.”

Voor hun trip naar Barcelona vertrokken de MasterClassers vanaf Brussel. Nick haalde zijn vlucht bijna niet: “Ik was met een collega MasterClasser naar Brussel-Zaventem gereden, maar daar aangekomen ontdekten we ons vluchtnummer niet op de borden met vertrekinformatie. Het bleek dat onze reis vanaf Brussel–Charleroi vertrok. We hebben waarschijnlijk het snelheidsrecord tussen beide vliegvelden verbroken, we sloten drie kwartier later aan bij de rest van de groep die al richting de trap van het vliegtuig liep. De reis begon dus met een mooi verhaal.”

En mooi bleef het, zo blijkt uit het enthousiasme van beide Valorianen. Robbin: “De Selenium-training was leerzaam, maar alles daaromheen was minstens even gaaf. We verbleven in een mooie villa net buiten het centrum en hadden genoeg tijd om de stad en elkaar beter te leren kennen. Enerzijds waren we serieus bezig met de opleiding, anderzijds hebben we samen veel plezier gehad. Feitelijk werd in Barcelona goed duidelijk waar Valori voor staat. Het is een bedrijf waar vakkennis én aandacht voor de medewerkers centraal staan.”

“Dat heb ik inmiddels ook ervaren,” vult Nick aan. “Juist omdat je intern bij een opdrachtgever werkt, moet je bewust momenten plannen om je collega’s bij Valori te ontmoeten. Valori faciliteert hierin uitgebreid, met regelmatig bijeenkomsten op kantoor of gezamenlijke uitstapjes. Met de MasterClassers hebben we ook een eigen WhatsApp-groep, waarin we ervaringen uitwisselen en elkaar op de hoogte houden. Dat werkt heel prettig.”

Na hun MasterClass te hebben afgerond, zijn Robbin en Nick als trainee aan de slag gegaan bij twee verschillende opdrachtgevers. Is het werk wat ze ervan gedacht hebben? “Zeker,” zegt Nick, “Ik hou me in een Agile-Scrumomgeving bezig met het testen van werkende functionaliteiten van een App voor woningruil en vervolgens moeten deze testen geautomatiseerd worden. Boeiend om te doen, in de praktijk leer je veel.”

Robbin. “Ik ben nu vooral bezig met ontdekken hoe AppDynamics werkt en leer ook het uitrollen van deze tool in het bedrijf, heel inspirerend. Daarnaast ben ik, samen met mijn collega Sebastiaan Koot, bezig met het opzetten van een Wikipagina met tips and tricks over diverse tools zoals Tosca en AppDynamics. Op deze Sharepoint pagina van Valori verzamelen alle consultants van Full-stack Testing hun opgedane kennis. Zo hopen we samen met collega’s tot ideeën te komen die bijvoorbeeld kunnen zorgen voor nieuwe vormen van dienstverlening of opdrachten bij klanten.”

Een aanrader dus, die MasterClass bij Valori?

Robbin en Nick aarzelen geen moment “Absoluut!”.

E-book werken bij Valori