De vakantie is voorbij… Nog tevreden met je werk?

dinsdag 20 augustus 2019

Ben ik nog tevreden met mijn werk? Een vraag die ik mezelf jaarlijks stel en waar je je vast in zult herkennen. De zomervakantie is hét moment voor bezinning. Op de helft van het jaar kijken we terug of we op de goede weg zitten wat betreft onze gemaakte voornemens. Je vraagt jezelf onder andere: Ben ik goed bezig? Ben ik nog tevreden met mijn werk? Leer ik nog genoeg? Heb ik voldoende uitdagingen en is de balans tussen werk en privé goed?

Kort gezegd: “Ben ik blij en gelukkig?”.

Werk-privé balans

Deze vragen zijn belangrijk, want je bent minstens zoveel tijd bezig met werken als met andere dingen. Het is het beste wanneer werk-privé in balans zijn, je voldoende leert, uitdagingen hebt en energie krijgt van alles wat je doet. Fris en uitgerust terug van vakantie, tijd voor nieuwe kansen en de balans opmaken… een nieuwe werkgever? Nee, dat hoeft zeker niet altijd.

Lange tijd op dezelfde plek

Deze zomer werk ik alweer 14 jaar bij Valori. Nooit eerder heb ik zolang voor één en dezelfde werkgever gewerkt. Dit had ik ook niet verwacht. Toch werk ik nog steeds met veel plezier bij Valori. Wat ik vooral fijn vind, is…

  • de aardige collega’s
  • de open bedrijfscultuur
  • de vrijheid om je werk te doen
  • het vertrouwen dat je krijgt
  • de mogelijkheden om te leren en je te ontwikkelen
  • de variatie en diversiteit

Veel van mijn collega’s werken om dezelfde redenen bij Valori.

De ene na de andere ontwikkeling

In de afgelopen jaren is er veel veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op het gebied van social media. Dat heeft veel invloed op ons werk. LinkedIn als belangrijk zakelijk netwerk, Twitter als uiting maar ook als vraagbaak en blogartikelen waar we informatie, kennis en meningen delen. Daarnaast kregen we te maken met nieuwe methodieken als scrum. En dan hebben we ook nog ontwikkelingen ten aanzien van geautomatiseerd testen. Hierdoor moeten we steeds weer nieuwe zaken leren.

Valori speelt er op in…

Bij Valori zijn we altijd bezig om deze veranderende zaken te omarmen en erop in te spelen. Zo zijn we gestart met een andere manier van de persoonlijke ontwikkeling van onze mensen. We maken gebruik van de Hero’s journey, een veel bredere aanpak. Je kijkt naar je totale ontwikkeling als persoon en die gaat verder dan alleen je professionele ontwikkeling. We hebben een DevOps game ontwikkeld en het programma van onze trainees is uitgebreid met technischere trainingen als bijvoorbeeld Java development. Ook op het gebied van geautomatiseerd testen hebben we niet stil gezeten. Zo zijn de afgelopen jaren al onze test consultants getraind om hiervan kennis op doen en is iedereen inmiddels bekend met tools als Tosca, Selenium en ons eigen tool Josf. De kar - voor de meeste initiatieven - wordt getrokken door onze collega’s vanuit het veld. Dat vind ik gaaf, je merkt het enthousiasme en dat is belangrijk!

In balans?

Ik heb mijn balans opgemaakt en die is nog steeds uitstekend! Ik heb nog veel ambities waarmee ik aan de slag kan!

Heb jij de balans al voor jezelf opgemaakt? Wil je switchen van werkgever en lijkt je werken bij Valori leuk? Maak dan kennis met ons en ontdek wat er allemaal mogelijk is via het onderstaande e-book:

E-book werken bij Valori