Linda van Velzen en Robert Gorter: “We zijn een hecht team met één passie: Mobile App Automation”

dinsdag 11 december 2018

Moment:

Groepsfoto tijdens bedrijfsuitje Valori

Wanneer, waar:

2 november 2018, Loosdrecht

Bijzonder, omdat:

“Robert Gorter en ik hebben bij onze vorige werkgever heel fijn samengewerkt met Marco van Harn. Toen hij besloot om bij Valori te gaan werken, zette dat ons aan het denken,” vertelt Linda van Velzen. “Marco’s uitdaging om een nieuw Chapter Mobile App Automation (MAA) vorm te gaan geven, sloot goed aan op onze interesses. Inmiddels werk ik sinds juni van dit jaar bij Valori als Mobile App Star, Robert kwam ons team in augustus versterken als Mobile Testautomatiseerder.”

“Ons Chapter MAA heeft de ambitie om ’s werelds beste App Automators te worden,” vult Robert aan. “Dat gaat zeker lukken, dankzij het bieden van deskundige oplossingen waarmee een klant echt gebaat is. Deze oplossingen variëren van het bouwen van een test framework voor geautomatiseerd testen van de mobiele apps tot de inzet van manuele testers en het realiseren van testoplossingen met behulp van een mobiel testlab, door ons aangeduid als Motel.”

“Daarmee spelen we gericht in op een toenemende vraag uit de markt,” zegt Linda. “Steeds meer bedrijven schakelen over op Mobile First en daarmee groeit de behoefte aan geautomatiseerd testen van die mobiele applicaties. Dat vereist specifieke vakkennis en maatwerkoplossingen. Ons Chapter MAA ondersteunt hierbij graag, daarmee zijn we in Nederland een voorloper.”

Het werk is inspirerend en vernieuwend, maar er zijn meer redenen waarom Linda en Robert enthousiast zijn over werken bij Valori in het Chapter MAA. Robert: “We zijn een hecht team, bestaande uit tien deskundige vakgenoten met een gedeelde passie voor Mobile App Automation. De kennis die we op onze opdrachten opbouwen, delen we ook als team. We komen regelmatig bijeen, om elkaar te helpen bij het oplossen van vraagstukken of bij het bedenken van nieuwe oplossingen. Zo ondersteunen we elkaar om steeds beter in ons vak te worden.

Bijzonder om te noemen vind ik ook het feit dat Valori haar beloften waarmaakt. Alle bedrijven roepen dat ze de opdracht voor je zoeken die ècht bij je past, ik heb inmiddels genoeg werkervaring om te kunnen stellen dat die uitspraak niet altijd klopt. Het viel me daarom des te meer op dat ik bij Valori best even mocht wachten voordat ik de voor mij juiste opdracht kreeg aangeboden. Bij de selectiecriteria wordt hier namelijk niet alleen gekeken naar je competenties, maar vooral ook of je als werknemer blij wordt van een opdracht. Ik vind dat bijzonder waardevol, ook voor de opdrachtgever. Alleen zó komt er een goede match tot stand. Bij mijn huidige opdrachtgever vielen de puzzelstukken op hun plek: de opdracht is technisch voldoende uitdagend, echt gericht op mobile Apps en goed aan te reizen.”

“Voor mij geldt dat ik onlangs blij verrast werd met een mooie kans,” merkt Linda op. “Bij een opdrachtgever heb ik een Ipad-applicatie getest die vijf gemeenten als eindgebruiker gaan benutten. Daarvoor moet een training ontwikkeld en gegeven worden. Deze training zat niet bij mijn opdracht inbegrepen. Dus werd ik opnieuw ingehuurd, dit keer door de ontwikkelaar van de applicatie, om de training te mogen ontwikkelen en te gaan geven. Ik heb daar heel veel zin in!”

Tot slot: waarom kozen Linda en Robert de groepsfoto als hun ‘Valori- Moment’? Linda antwoordt, terwijl Robert instemmend knikt: “Tijdens een bedrijfsuitje moest ons team voor een foto bij elkaar gaan staan. Ik keek om me heen en realiseerde me: ‘ik hoor bij deze groep rare gasten met dezelfde passie’. Dat was wel het moment waarop we dachten: wat gaaf dat we samen een team vormen!”