Pak jij de kans om bij een mooi traineeship te starten?

dinsdag 1 mei 2018

De eerste zonnestralen, wat heb ik daar lang op gewacht. En niet alleen ik; om mij heen zie ik blije gezichten, je voelt de energie en dat is wat de zon en het voorjaar met mij en veel anderen doet. Ik kom in actie jij ook?

Alles lijkt gemakkelijker te gaan als de zon schijnt

De dagen worden langer en de temperatuur stijgt. Ik merk dat ik meer energie krijg en nog positiever tegen zaken aan ga kijken. Heerlijk om in zo’n flow te zitten. Alles lijkt gemakkelijker te gaan. De planning in mijn agenda, de toestroom van kandidaten, de positieve reacties op onze aanbiedingen. Het Traineeship van mei gaat vandaag van start met een frisse groep deelnemers. Zij gaan deze periode met elkaar onder andere het testvak ontdekken en zien waar ze iets kunt betekenen rondom de kwaliteit binnen software ontwikkeltrajecten.

Mooi initiatief

Een collega van ons functioneel beheerteam spreekt me aan, omdat hij een idee heeft om het Valori traineeship nog meer te promoten en beter inzichtelijk te maken aan starters waarom het zo’n leuk en waardevol traject is. We gaan er even zitten. Hij heeft al een heel plan gemaakt. Het idee: een inhouse dag waarin je kennis kan maken met collega consultants van de verschillende teams, die van alles kunnen vertellen over wat ze doen en meemaken bij onze klanten. Een workshop of game, waarin je intellectueel wordt uitgedaagd en verschillende facetten van ons vakgebied leert kennen. Verder een uitgebreide uitleg over ons traineetraject en alle trainingen en begeleiding die je dan krijgt. Groeimogelijkheden die je hebt. Hij heeft er goed over nagedacht en ik grijp de kans om dit samen met hem op poten te zetten. Ik wil deze dag gebruiken om ons traineeship dat per 1 augustus start te promoten.

Kansen grijpen en doorpakken

Als er zoveel energie ontstaat, moet je die gebruiken. Of het nu door de zon komt of door het enthousiasme van een collega, grijp de kans en kom in actie. We bespreken intern wat andere collega’s van het idee vinden en we krijgen steeds meer handen op elkaar. Nu nog een datum bepalen en dan het werk verdelen. Dat is belangrijk vind ik, het samen doen en het werk verdelen. We hebben allemaal drukke agenda’s en je moet plannen om tot resultaat te komen. Onbewust zijn we lekker agile/scrum bezig. We gebruiken een kanbanbord om inzichtelijk te maken in welke fase elk onderdeel zit en wie hier aan werkt. We gaan een weekly standup inregelen in plaats van een daily om elkaar te laten weten hoe het werk verloopt, of er nog hulp nodig is of dat je juist iemand anders nog kunt helpen. En we maken meters. Inmiddels hebben we de datum gepland, “de Valori inhouse dag” is op dinsdag 19 juni!

Kom jij naar onze inhouse dag op 19 juni?

Aan het programma wordt nog hard gewerkt. Toch is die in de basis al klaar. We gaan een ontzettend gave game spelen waarin je je hersenen moet kraken binnen de vakdisciplines van Valori zoals business analyse, functioneel beheer en testen. We vertellen je meer over het werken binnen Valori en specifiek ons traineeship en natuurlijk gaan we lekker eten en borrelen.

E-book werken bij Valori